Christelijke MindFulness?

De dag is tekort, ik loop de hele dag al te rennen. De verantwoordelijkheid die ik heb over van alles en nog wat is hoog, waarom moet er altijd iets te doen zijn?

 • Ik ben bang dat ik het niet redt
 • Ik ben bang om er niet bij te horen
 • Ik ben bang dat ik door de mand val
 • Ik ben bang voor die afwijzing

Allemaal innerlijke stemmetjes die mij wel even vertellen hoe het in elkaar zit, wat ik wel en niet moet doen. De automatische piloot staat al geruime tijd op de hoogste stand te werken en zet de toon in mijn dagelijkse leven, ik wil niet meer, ik kan niet meer, ik…..weet het niet meer.

Ik word geleefd in plaats van wat God mij gunt; dat ik leef!

Is dit bij jou ook herkenbaar want dit zal bij christenen en niet-christenen hetzelfde zijn wanneer je niet bewust bent van hetgeen er om je heen gebeurt. Christelijke MindFulness kan je hierbij helpen omdat dit een aandachtstraining is met levenshoudingen die al heel lang diep geworteld liggen in het Christendom.

De aandachtstraining is een levenshouding van rust, verwondering, ontspanning, betrokken aandacht, hartelijke liefde en kalme aanwezigheid. Alles wat je bewuster maakt van de aandacht voor jezelf en voor je omgeving in de breedste zin van het woord. Misschien is het wel zo dat het erg pijnlijk is om te zien hoeveel moois van God kwijtgeraakt is door velen westerse christenen in de jacht op…..ja waarop?

Wellicht is het daarom dat je tegenwoordig veel denkers uit de niet-christen en oosterse hoek raadpleegt om hier achter te komen en je bewuster te maken van je handelen in het dagelijks leven. De aandachtstraining van deze  levenshouding zou toch juist kenmerkend moeten zijn voor christenen maar ook voor niet-christenen, toch?

Vele principes en denkwijzen zijn eenvoudig terug te vinden in de Bijbel en hierdoor zou je kunnen concluderen dat een aandachtstraining meer een “uitvinding” is vanuit het christendom ofwel Christelijke MindFulness.

Kom tot Mij, als je moe bent en belast.

Ik zal je rust geven.

Gezond leven in het licht van de Bijbel

In de aandachtstraining kun je veel basisprincipes vinden van wat een gezond leven zou kunnen zijn in het verlengde wat de Bijbel ons kan vertellen over wie God is en hoe Hij het menselijke leven bedoelt. Vandaag de dag staan wij vaak ver verwijderd met de manier waarop we in het leven staan, we zijn van huis geraakt, vervreemd van wat ‘normaal’ is in het leven als kind van God.

 • Je wilt graag ontspannen maar toch ben je gestresst
 • Je gelooft dat God je liefhebt en beschermt maar toch ben je bang
 • Je wilt leven vanuit rust en toch krijg je een burn-out
 • Je wilt meer genieten van al het gene in de schepping door de hand van God je is gegeven.

Deze aandachtstraining is niet een Christelijke geschoolde training maar bied je voldoende handvatten om in de Bijbel maar ook in het dagelijkse leven met een open blik in te gaan. Met een Christelijke MindFulness training kun je het pad van verlichting wellicht weer vinden en jezelf herpakken.

Met aandacht leven!

In de Bijbel kun je lezen dat Jezus als mens aanwezig was zoals wij ook aanwezig zouden kunnen zijn. Altijd was Hij met volle aandacht aanwezig voor die ene persoon. Helemaal aanwezig in dat ene moment en echt betrokken op alles en iedereen die zijn pad kruiste. Jezus maakte zich er nooit makkelijk van af, Hij ontweek niet en keek niet snel de andere kant op en je hoorde Hem ook niet zeggen dat er geen tijd was. Jezus gaf zichzelf van moment tot moment, een Christen is iemand die zich met deze Jezus verbindt maar die soms de weg kwijt is om deze leer te volgen. Soms heb je gewoon even hulp nodig om weer in aandacht te kunnen leven en een aandachtstraining zal je hierbij kunnen helpen.

Door wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat een aandachtstraining je leven gaat veranderen. Je gaat anders kijken naar je omgeving en de dingen die je opmerkt. Je gaat meer bewust door het leven!

Aandachts training wat is de inhoud?

Tijdens de 8-weekse aandachts training leer je door te doen! De bijeenkomsten duren 2,5 uur en samen met mij worden er oefeningen gedaan, hierna worden deze oefeningen en de ervaring daarmee besproken en je krijgt huiswerk mee naar huis voor de volgende bijeenkomst. Alles gaat op rustig tempo en de oefeningen zijn voor alle leeftijden te volgen.

Een aandachtstraining is geen trucje wat je leert maar echt een training, je leert door te doen en op die manier train je de vaardigheden die we allemaal in huis hebben maar niet altijd even goed kunnen gebruiken. Je kunt hierbij aan de volgende vaardigheden denken in de Christelijke MindFulness training

 1. volharding
 2. omkeer
 3. alertheid
 4. adem
 5. bewustzijn
 6. aandacht
Door-de-zure-appel-bijten-MasterMind MindFulness jaarprogramma

Wil je meer info over MindFulness, neem dan even contact met me op voor een belafspraak

Gecertificeerd MBSR trainer!

Mindfulness voor jou?

 • MindFulness leven is hip en modern
 • MindFulness leven genieten van het “nu”
 • MindFulness is je aandacht trainen
 • MindFulness is niet oordelen
 • MindFulness boeken

Mindfulness is niet!

 • MindFulness is niet zweverig
 • MindFulness is geen geiten wollen sokken
 • MindFulness is geen religie
 • MindFulness is niet vaag
Mindfulgenieten-facebook

Mindfulness referenties!

Lees de ervaringen over de Mindfulness training eens van andere deelnemers.

Mindfulgenieten-linkskijken

Wil je meer info over MindFulness, bel me dan

Mindfulness boeken!

bolcom

Maak een afspraak

 • Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat! MindFul internetten is de eerste stap van bewustzijn over privacy! Lees hoe ik hier mee omga privacy-policy

Chat openen
Hoi ik ben Angela kan ik je helpen?
Hoi ik ben Angela van MindFulGenieten. Indien je een vraag hebt dan hoor ik het graag via de chat of een email.