MindFul Genieten-Frankrijk week

De MindFul Genieten Frankrijk week.

Daar sta ik met mijn grote mond, een MindFulness week organiseren in Frankrijk! Poeff dat viel nog niet mee maar wat was het geweldig om te doen. Wat een plek, wat een mensen, wat een sfeer en wat was iedereen in een flow, geweldig.

De Frankrijk week was van 16-23 juni en wij waren al vanaf begin juni in Frankrijk voor de voorbereiding. Tijdens deze voorbereiding kwam het met bakken uit de lucht, slecht weer en zelfs de “locals” zeiden ons dat elke 20-25 jaar het wel een keer gebeurt, maanden slecht weer, veel te nat, koud en vul zelf maar in. En dat in Frankrijk terwijl het in Nederland erg heet was, ojee wat gaan we doen, hoe gaan we het programma aanpassen aan de weerberichten, erg spannend allemaal ook voor mij als MindFulness trainer;). Maar gelukkig kon ik de gezonde spanning ook weer loslaten om een prachtig programma te leveren voor onze deelnemers.

De dag brak aan om naar het vliegveld te rijden, de dames kwamen aan om 11 uur op zaterdag 16 juni en met bewolking en een regenbui gingen we op stap. Mijn man huurde nog even een auto voor de komende week want ik had onze auto nodig om met de groep rond te rijden, nadat we geparkeerd hadden zijn we naar de aankomsthal gegaan en ondertussen kwam er een zeer zwak zonnetje door, het was in ieder geval weer droog geworden.

Keurig op tijd kwam de groep van 5 dames variërend van eind twintiger tot begin vijftig aan in Frankrijk. nadat we een plaspauze en een kopje koffie hadden gedronken kon de week gaan beginnen. Alles inladen in de auto’s en de eerste stop was Mirepoix, een oude stad met een overdekte markt waar we de eerste lunch gingen genieten voordat we konden inchecken op Joia onze verblijfplaats voor de komende week.

Rond 16 uur waren we op de uiteindelijke plek van bestemming en gelukkig was het droog en konden we de rustige omgeving in ons opnemen, we konden de stilte waarnemen!

De rest van deze MindFul Genieten Frankrijk retraite stond in het teken van een dagje op locatie met uitzicht op de Pyreneeën en het meer van Montbel. Daarna een dagje rondtoeren met een thema, elke dag had een thema en deze thema’s volgde elkaar mooi op, het was een mooie opgebouwde thema week waarbij veel is gelachen, gehuild, geschreeuwd en vooral genoten niet alleen van elkaar maar ook van het echte langverwachte Franse weer.

De hele week was het super weer, we hebben gezwommen, geluncht buiten, in de rivier alle shit van ons afgespoeld etc. etc. Je moet het echt zelf meemaken om de intentie van zo’n week ten volle te ervaren.

“Inmiddels ben ik 2,5 week terug van de Retraite op het terrein van Joia in Zuid Frankrijk, bij het plaatsje Montbel. Het was een hele mooie, bijzondere ervaring die ik niet had willen missen. Een prachtig centrum, met een lief echtpaar, Lisette en Freddy, die voor ons kookten en mooie verhalen hadden. Het ligt midden in een prachtig stuk bos, met mooie plekjes waar ik veel de rust op kon zoeken.

Wat heeft deze week me gebracht: nog meer inzichten in mezelf en helderheid over een aantal zaken in mijn leven. De vaste momenten van yoga en meditatie werden begeleid door Angela op haar mooie/rustige eigen wijze, dit heb ik als zeer prettig ervaren. De stilte “dag” van 36 uur was met name een grote hulp in mijn proces, je komt jezelf tegen op een heel heldere manier, een heel bijzonder mooie ervaring. Deze week zal me lang bijblijven en was boven verwachting voor mij. “

“Wat een mooie week heb ik gehad in Frankrijk.. Ik ging er zonder verwachtingen heen. Was nieuwsgierig wat dit met me zou doen. Alles was tot in de puntjes geregeld! Angela en Edwin hebben er samen met onze gast heer en vrouw voor gezorgd dat het een hele waardevolle week was. Prachtige locatie, heerlijk biologisch en vegetarisch eten, fijne meditatie en yoga momenten, ontspannende massage, ontroerende en bijzondere verhalen gedeeld met elkaar..
Als groep veel aan elkaar gehad, ik heb in deze week geleerd dat ieder zijn eigen weg bewandeld, dit op zijn eigen manier doet, dat je niet bang hoef te zijn om te falen en trots kun zijn op wie je ben! Ik mag fouten maken, ik mag verdriet hebben, ik mag een slechte dag hebben, ik mag vallen maar bovenal mag ik opstaan met mijn kin omhoog en borst vooruit en heel trots zijn op wat ik heb bereikt! Dank jullie wel voor deze waardevolle week!”

“De retraite was een bijzondere ervaring. Ik had niet echt een idee wat ik moest verwachten maar de mix van rust yoga meditatie en het samenzijn met de andere deelneemsters was perfect. De omgeving was prachtig en de locatie was goed verzorgd. Ik kijk er met een warm gevoel op terug.”

“Ik heb de Frankrijk-retraite als heel positief ervaren. Door de locatie, de stilte en de thema’s ben ik tot veel inzichten gekomen. Veel dingen vielen eindelijk op zijn plaats. Wat één week een mens veel kan brengen. De locatie was geweldig, we zijn uitstekend verzorgd met aandacht en heerlijke maaltijden. Erg geboft met het gezelschap. Ik kijk er met veel warmte en plezier op terug. Na de retraite begon echt de rest van mijn leven.”

Zomaar een aantal lieve reviews van deelnemers en wat het ze heeft gebracht, zomaar een weekje jezelf dit gunnen is bijzonder genoeg maar dan ook zo op persoonlijk vlak kunnen groeien maakt het alleen maar bijzonderder. Als trainer ben ik blij dat ik met mijn grote mond het doorgezet hebt en weet je wat……….

Volgend jaar gaan we weer in juni maar tevens ook eind september een Frankrijk week organiseren. De juni week zal opdezelfde locatie zijn aangezien er nu al aanmeldingen voor zijn en de najaars week zal op een andere locatie plaatsvinden met een iets andere invulling, ook daar staan de eerste mensen al klaar voor. Jeetje zou dit dan ook gaan lopen ik had dit niet verwacht toen ik als MindFulness trainer begon dat ik dat kon!

Is dat niet de belangrijkste les van het leven, probeer eens iets nieuws, uit je comfortzone en kijk of het je lukt. Het gaat niet altijd om het doel maar geniet van de reis die je brengt van waar je nu staat en waar je heen wilt……….