Mindfulness op het werk

Mindfulness op het werk ?

Druk, druk en nog eens druk. Op het werk maar ook in je normale prive leven. De ToDo lijstjes worden steeds langer en zelf in je mobiele telefoon kun je lijstjes invullen wat je allemaal nog MOET doen. En natuurlijk is stress een vrij normaal verschijnsel zeker wanneer er balans is tussen inspanning en ontspanning, maar wanneer deze balans ver te zoeken is dan schuilt stress op de loer en stress kan een burn-out gaan worden of zelfs erger.

Wanneer je bewuste keuzes blijft maken of je zelf wel genoeg energie hebt om bepaalde werkzaamheden af te werken of dat je continue op “je tenen’ loopt dan pas gaan veranderingen plaatsvinden.

Wat is het verschil met een gewone MindFulness training

Taalgebruik, andere voorbeelden, metaforen en toepassingen op het dagelijks leven i.c.m. met je werkomgeving. Zomaar een paar verschillen die ik je kan opnoemen, ik pak het even iets zakelijker aan en probeer vanuit mijn meer dan 25 jarig ondernemerschap voorbeelden en situaties aan te reiken die je kan helpen in je dagelijkse leven. Of je nu een MindFulness training als prive of als zakelijke deelnemer volgt dat maakt niet zoveel uit, de rode draad is jij, als mens!

Wat voor functie je ook hebt, werk je op de werkvloer of als manager, directielid of als MKB-er of ZZP-er, de mens, jij dus staat centraal de rest is……balast. Wanneer je problemen ervaart op de werkvloer of met je werk in het algemeen dan zou het handig zijn dat je weet dat je een keuze hebt en dat gaan we trainen in Mindfulness op het werk. Maar ben je een directielid of eigenaar van een onderneming dan is het toch erg handig om mentaal en fysiek gezonde mensen te hebben in je bedrijf, toch?

Dus gezonde mensen die voor je of met je werken of samenwerken is van cruciaal belang voor efficiënt, creatief en open mind werken.

Waar is deze Mindfulness op het werk training

Deze Mindfulness op het werk training kan worden gegeven op diverse locaties. Standaard op onze trainingslocatie te Nijkerkerveen waar we je in een rustieke boerderij ontvangen en geheel in privacy en weg van alle drukte een 8 weekse training geven in groepsverband of eventueel individueel.

Tevens kan deze Mindfulness op het werk training op jouw bedrijfslocatie gegeven worden wanneer er behoefte bestaat om “in-company” training te willen aanbieden. Dit scheelt de deelnemers (jouw werknemers) reistijd en zo kunnen we op maat een training aanbieden.

Daarnaast kunnen de prive individuele trainingen ook gegeven worden op bedrijfslocatie indien er behoefte aan bestaat.

Vraag om de mogelijkheden om flexibel trainingen bij jouw op locatie aan te bieden.

Mag ik een keuze maken in mijn leven?

Je hebt altijd een keuze alleen zie je wellicht niet altijd of je een keuzevrijheid hebt en hoe deze toe te passen. Deze keuzevrijheid kun je trainen zoals je ook kunt trainen voor een six-pack of een marathon. Met MindFulness op het werk kun je in 8 weken jouw keuzevrijheid trainen;

 • leren hoe je om kunt gaan met de omstandigheden die op je pad komen,
 • leren hoe je je communicatie vaardigen kunt veranderen
 • leren hoe je concentratie en focus kunt verbeteren
 • leren hoe je flexibeler in het leven kunt staan
 • leren hoe het werkt met verschillende waarheden
 • leren wat je grenzen zijn
 • leren om bewuster te reageren
 • leren om je “mind” te begrijpen
 • leren om een breder perspectief voor het oplossen van problemen te creëren.

Tegenwoordig hoor je veel over Mindfulness op het werk en is het erg modern, het lijkt wel of iedereen in je omgeving aan MindFulness doet. Natuurlijk kan dit op een particulier initiatief maar zakelijk kan een Mindfulness training ook erg veel voordelen bieden.

Mindfulness op het werk helpt om stress te verminderen volgens wetenschappelijk onderzoek. Door Mindfulness toe te passen op het werk kun je de volgende 5 voordelen ervaren volgens de recentelijk wetenschappelijke onderzoeken.

 1. vermindering van stress met ca. 40%
 2. hetzelfde effect tegen depressiviteit als pillen
 3. helpt met het stoppen van roken
 4. voorkomt en beschermt tegen allerlei ziektes
 5. zorgt voor minder gepieker
 6. meer innovatieve en creatieve ideeen
 7. betere gezondheid minder uitval
 8. meer geluk thuis en op het werk

Lees het complete wetenschappelijke verhaal over het positieve nut van Mindfulness bij bedrijven.

Ijsberg illusie voor business mindfulness-mindfulgenieten 2

Mindfulness op het werk voordelen!

Voordelen van Mindfulness op het werk ;

 • in je dagelijks leven minder stress ervaren met MindFulness
 • problemen in je gezin en op het werk beter omarmen
 • betere focus op tijd en prioriteit met Mindfulness op het werk
 • mindFulness maakt dat je je gelukkiger gaat voelen!
 • kleine dingen ga je bewust opmerken
 • je gaat meer de kleine waardevolle dingen zien en ervan genieten!

Business Mindfulness op het werk kan bij mij op een lokatie worden gegeven maar tevens in-company!

Mindfulness op het werk is het wat voor je?

Mindfulness op het werk is geschikt voor alle leeftijden. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent alle oefeningen gebeuren zonder kracht en worden uitgevoerd op je eigen tempo. De oefeningen worden vaak liggend maar kunnen ook zittend worden uitgevoerd, een en ander is geheel vrijblijvend en jij bepaalt je grens hierin.
Iedereen heeft baat bij meer bewustzijn in het leven bij mindfulness en je zou het eigenlijk 1 keer in je leven gedaan moeten hebben en je zou jezelf de vraag kunnen stellen;

HOE IS JOUW WERKDRUK, STAAT HET IN BALANS?

Vaak ben je in de drukke dagelijkse werkzaamheden bezig met wat er straks, morgen, over een week moet gebeuren of juist wat er allemaal is gebeurt gisteren, vorige week of langer terug. Wat in al deze gevallen aan de hand is is dat je niet in het hier en nu bent en daardoor kun je makkelijker werkdruk ervaren met stress tot gevolg. Met Mindfulness op het werk leer je in verschillende training-sessies om jezelf niet te verliezen in deze dagelijkse hectiek van het werk.

Mindfulness op het werk geeft je de handvatten om hiermee om te gaan en om je aandacht bewust te richten op hetgeen belangrijk is, het leven in hier en nu! Mindfulness is geen truc maar een training die je leven kan gaan veranderen.

Deze Mindfulness op het werk training is voor jou wanneer je;

 • anders wilt omgaan met stress en (werk)druk
 • wilt leren om je minder zorgen te maken
 • wilt leren om minder te piekeren
 • meer wilt weten hoe je geest werkt en die je kunt trainen

Door wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat mindfulness je leven gaat veranderen. Je gaat anders kijken naar je omgeving en de dingen die je opmerkt. Je gaat meer bewust door het leven!

Mindfulness op het werk-MindFul Genieten

Edwin-MindFul Genieten

Wil je meer info over MindFulness, neem dan even contact met me op voor een belafspraak

Gecertificeerd MBSR trainer!

Trainers ervaring

 • meer dan 25 jaar ondernemer
 • Mental coach gecertificeerd
 • ACT trainer gecertificeerd
 • NLP gecertificeerd
 • 8 weken nodig voor verandering!
 • Linkedin profiel Edwin

Mindfulness op het werk??

 • MindFulness is hip en modern
 • MindFulness is leven in het “nu”
 • MindFulness is je aandacht trainen
 • MindFulness is niet oordelen
 • MindFulness geeft inzicht
 • MindFulness geeft balans

Mindfulness is niet!

 • MindFulness is niet zweverig
 • MindFulness is geen geiten wollen sokken
 • MindFulness is geen religie
 • MindFulness is niet vaag

Voor werknemers

die meer zichzelf willen zijn en verder gaan met hun persoonlijke ontwikkeling. Minder last van spanningen en stress en beter willen omgaan met veranderde omstandigheden in hun leven. Omgaan met de werkdruk en hierin balans vinden is vooral het thema!

Voor managers en directie

die beter willen begrijpen hoe het in de “mind” werkt van medewerkers. Maar tevens zelf beter willen omgaan met stress en een balans willen ervaren in het leven tussen werk en prive. Je wilt toch ook krachtig je bedrijf kunnen leiden zonder je authenticiteit te verliezen, gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf met dito resultaat.

Voor MKB en ZZP

Ja daar sta je dan, je bent ondernemer en krijgt veel op je bord. Met passie je bedrijf beoefenen terwijl er veel dingen gedaan moeten worden die je energie vreten. Hoe zorg jij voor balans tussen leuke en minder leuke dingen? Je kunt niet echt leren voor ondernemer maar wel trainen hoe je met het ondernemerschap om kunt gaan. Ga jij de uitdaging aan om al je talenten beter te benutten?

Mindfulness op het werk training wat is de inhoud?

Tijdens de Mindfulness op het werk training leer je door te doen! Deze training wordt in 5 aangesloten dagen van 10.00-16.00 uur aangeboden en met mij worden er oefeningen gedaan, hierna worden deze oefeningen en de ervaring daarmee besproken en je krijgt huiswerk mee naar huis voor de volgende bijeenkomst. Alles gaat op rustig tempo en de oefeningen zijn voor alle leeftijden te volgen.

Mindfulness op het werk is geen trucje wat je leert maar echt een training, je leert door te doen en op die manier train je de vaardigheden die we allemaal in huis hebben maar niet altijd even goed kunnen gebruiken.

Inbegrepen in deze Mindfulness op het werk training is het volgende:

 • werkboek
 • geluidsbestanden op de website als MP3
 • koffie en thee voorafgaand aan de bijeenkomsten
 • water gedurende de avond of morgen
 • de 8 thema’s van de MindFulness worden behandeld

Door middel van diverse aandachtsoefeningen leer je op een Oosterse manier yoga en meditatie te beoefenen om uiteindelijk Mindful te genieten. Stil staan bij het moment in plaats van doordraven met gedachten die tot niets kunnen leiden.

Tijdens de Mindfulness op het werk training wordt stil gestaan bij het doorbreken van oude patronen en hoe mindfulness je kan helpen om hiervoor nieuwe patronen te laten vervangen.

Dit gaat niet zomaar je moet er echt wel wat aan doen maar ik gun je echt de verandering die het teweeg brengt bij je.

die meer zichzelf willen zijn en verder gaan met hun persoonlijke ontwikkeling. Minder last van spanningen en stress en beter willen omgaan met veranderde omstandigheden in hun leven. Omgaan met de werkdruk en hierin balans vinden is vooral het thema!

die beter willen begrijpen hoe het in de “mind” werkt van medewerkers. Maar tevens zelf beter willen omgaan met stress en een balans willen ervaren in het leven tussen werk en prive. Je wilt toch ook krachtig je bedrijf kunnen leiden zonder je authenticiteit te verliezen, gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf met dito resultaat.

Ja daar sta je dan, je bent ondernemer en krijgt veel op je bord. Met passie je bedrijf beoefenen terwijl er veel dingen gedaan moeten worden die je energie vreten. Hoe zorg jij voor balans tussen leuke en minder leuke dingen? Je kunt niet echt leren voor ondernemer maar wel trainen hoe je met het ondernemerschap om kunt gaan. Ga jij de uitdaging aan om al je talenten beter te benutten?

Maak een afspraak

 • Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat! MindFul internetten is de eerste stap van bewustzijn over privacy! Lees hoe ik hier mee omga privacy-policy

Chat openen
Hoi ik ben Angela kan ik je helpen?
Hoi ik ben Angela van MindFulGenieten. Indien je een vraag hebt dan hoor ik het graag via de chat of een email.