Over mij

Angela van der Hout

Hallo ik ben Angela werkzaam als MindFulness trainer voor volwassenen en jongeren. Door mijn jarenlange ervaring in het werken met mensen die “pieker” gedachten hebben ben ik ervan overtuigd dat MindFulness een goede start in iemands leven kan zijn, de juiste handvatten die iemand nodig heeft om zijn of haar “pieker” gedachten bewust te ervaren.

Ik ben vanuit mijn jarenlange ervaring op het gebied van lichaamsbehandelingen richting MindFulness gegaan en heb een praktijkruimte in Nijkerkerveen. Ik ben een gecertificeerd categorie 1 Mindfulness MBSR trainer en lid van de beroepsvereniging  VMBN.  De komende maanden zal ik ook MindFulness trainingen voor kinderen in de leeftijd van 4-14 jaar gaan aanbieden en tevens vervolgtrajecten voor MBSR trainingen introduceren, ik wil graag na een 8-weekse MindFulness training ook een vervolgtraject samen met jou opzetten indien nodig.

Net afgestudeerd voor de vervolg training van MindFulness die Compassietraining heet. Ben wederom gecertificeerd nu voor MBSL register A trainer,

 • MBCL Register A: zij die gecertificeerd MBCT/MBCT/Breathworks trainer zijn (categorie 1 of 2 bij de VMBN) en de formele MBCL groepstraining als geheel aanbieden als vervolg op MBSR/MBCT.
 • AMT trainer (Academie Mindful Teaching, kindertrainer

Deze compassietraining is een prachtig vervolg voor deelnemers die al een keer een 8 weekse MindFulness training hebben gevolgd en graag verder willen gaan om zich zelf te ontwikkelen. Zoals al eerder aangegeven is MindFulness geen trucje wat je gaat leren maar een bewuste verandering van je levenswijze waar jezelf de architect van bent.

In tegenstelling tot andere trainers ben ik fulltime bezig met het geven van MindFulness trainingen en coach gesprekken. Mijn deelnemers zijn allemaal erg positief over mijn aangeboden trainingen en ik nodig je uit om deze deelnemer ervaringen te lezen. De MindFulness MBSR trainingen geïntroduceerd door Jon Kabat-Zinn zijn wetenschappelijk onderzocht en heeft in deze onderzoeksresultaten ook bewezen dat het werkt voor veel mensen.

Geboren in 1969, getrouwd, dyslectisch en met een gezin van 4 kinderen heb dus al een heel leven achter de rug met diverse ervaringen die van nut komen in het geven van trainingen  met een persoonlijke touch! Jarenlang training en scholing heeft mij gebracht op dit moment dat ik MindFulness trainingen kan en mag geven aan anderen. Helaas zie ik ook vaak dat er veel kaf onder het koren zit bij het aanbod van MindFulness trainers. Veel mensen hebben een cursus gevolgd en denken dat ze het ook wel kunnen en geven zonder echt veel opleiding of adequate kennis MindFulness trainingen.

Professor Filip Raes van de KU in Leuven geeft in zijn video aan dat er veel niet gecertificeerde trainers zijn die mede daarvoor zorgen dat mensen een zweverig gevoel bij MindFulness krijgen. Gelukkig verteld deze professor het volgende in zijn video;

 • MindFulness is niet zweverig
 • MindFulness is geen quatsch
 • Het is een doordachte bewezen methode
 • Natuurlijk geen tovermiddel voor alle problemen
 • Mindfulness is zeer geschikt voor “pieker” gedachten
MindFulGenieten | Angela gecertificeerde trainer
MindFul genieten | trainingslocatie bovenaf

Waarom ben ik gestart met MindFul Genieten? Iedereen maakt wel eens wat mee in zijn/haar leven dat is niet uniek maar wat wel uniek is hoe je ermee om gaat wanneer dit je overkomt. Ik heb gemerkt dat het volgen van MindFulness trainingen je je lichaam en geest meer in balans brengt waardoor je mee in het nu leeft. En dat wil ik je graag ook leren omdat het mij zoveel heeft gebracht!

Als je de schoonheid in de simpelste dingen kunt zien

maakt dat je leven zoveel mooier.

Mijn MindFulness locatie

 • Maandag- Vrijdag 10:00 - 17:00
 • Buntwal 9
  3864MX Nijkerkerveen

Mijn ervaring....

6
jaar ervaring in Mens en Intuitie
156
mensen die ik mocht helpen
45
bijeenkomsten, trainingen en workshops gevolgd
8
weken is er nodig voor de start van je nieuwe levensstijl

Certificaten en diploma's

Neem je contact met me op?

Maak een afspraak

 • Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat! MindFul internetten is de eerste stap van bewustzijn over privacy! Lees hoe ik hier mee omga privacy-policy Deze aanmelding is pas definitief wanneer je de door mij gestuurde email eerst bevestigd.