Workshop Mindfulness voor bedrijven

Workshop Mindfulness voor bedrijven

Te hoge werkdruk, steeds meer deadlines en een constante afleiding door toedoen van off- en online informatie, eisen een hoge tol van hardwerkende professionals. Hierdoor kun je steeds minder tot rust komen wat een slechte concentratie en een continu opgejaagd gevoel tot gevolg heeft. Deze en allerlei andere stress gerelateerde klachten gaan op deze manier ten koste van het beoogde werkplezier en de productiviteit op de werkvloer.

Mindfulness voor bedrijven is erop gericht om de mentale flexibiliteit van professionals te versterken zodat deze effectiever omgaan met de uitdagingen van de werkvloer. Afhankelijk van de behoefte biedt MindFul Genieten verschillende mogelijkheden aan bedrijven en haar medewerkers.

‘Mindfulness op het Werk’ is een bijzonder effectieve methode om stress te reduceren. Grote bedrijven als Google, Nike, KLM en Nike laten hun medewerkers mindfulnesstrainingen volgen. Steeds meer (wetenschappelijke) onderzoeken onderbouwen de positieve uitwerking van mindfulness op de werkvloer en daarom stimuleren steeds meer organisaties hun werknemers om mindfulness te gaan beoefenen. Mindfulness op het werk is bewezen, effectief en heeft een heel praktische insteek.

Angela van der Hout van MindFul Genieten en Edwin van der Hout van MindMotivations hebben onder meer professionals getraind zoals mensen uit de zorg, scholen, artsen, zakenmensen en ‘gewone’ particulieren. Zie hieronder het aanbod voor organisaties en bedrijven.

Mindfulness, meer focus en minder stress

Een kleine test, probeer je eens deze ochtend voor te stellen. Doe je ogen dicht en kun je nog herinneren wat je voor ontbijt had? Welke smaken werden door je zintuigen opgenomen? Weet je nog welke route je naar het werk hebt gereden? Was er nog iets speciaals gebeurt tijdens het rijden? Wat ben je allemaal tegengekomen vanmorgen?

Grote kans dat je je niet alles meer herinnerd, door ons drukke, gehaaste leven doen we zoveel dingen onbewust en op de automatische piloot waardoor er veel dingen ons ontgaan. En dat is jammer. Je mist daardoor een hoop plezier en beleving.

Wanneer jij je bewuster wordt van je leefomgeving en meer aandacht hebt voor jezelf en anderen word je productiever en zelfs oplossingsgerichter. Ervaar het zelf tijdens deze workshop Mindfulness. Je gaat je meer gefocust en vitaler voelen. Onnodige stress overkomt jou niet meer. Je merkt dat het volgen van de workshop Mindfulness een gezonde keuze is. Slim, maar vooral ook erg leuk om samen met je collega’s te volgen.

De workshop Mindfulness zal je verrassen. Door middel van unieke aandacht- concentratie- en bewegingsoefeningen helpen we je om je bewustzijn te vergroten. Oefeningen die je overigens zelf in de praktijk ook kunt blijven uitvoeren.

De workshop Mindfulness wordt op onze trainingslocatie in het midden van het land in een verbouwde paardenstal gegeven maar kan ook incompany aangeboden en op maat gegeven worden.

Mindfulness | Bewust zijn van dat wat er is

Tijdens de workshop Mindfulness ervaar je wat er is, leven in het ‘nu’.  We doen zoveel dingen onbewust de hele dag door. Veel van de dagelijkse dingen doen we op de automatische piloot en dat kan natuurlijk handig zijn wanneer sommige reacties een ’automatische reactie zijn’ maar vaak realiseren we ons te laat wat ons automatisme teweegbrengt bij anderen en jezelf.

Ik geloof dat je op die manier erg veel mooie dingen misloopt omdat ze gewoon niet opvallen bij jou. Tijdens de workshop Mindfulness krijg je meer bewuste aandacht voor je omgeving. Je krijgt handige tips en trucs hoe je jezelf op bepaalde momenten wakker schudt en bewust maakt van je omgeving.

Mindfulness | Mindfulness in een zakelijke omgeving

Feiten en cijfers zijn belangrijk bij het maken van beslissingen. Toch nemen we nog steeds verreweg de meeste beslissingen op basis van onze intuïtie, ons onderbuik gevoel. Door jezelf te oefenen in mindfulness ontwikkel je je intuïtie. Ook bij belangrijke beslissingen in het bedrijf maar ook in je persoonlijke omgeving is je intuïtie onmisbaar. Daarnaast is bewezen dat medewerkers die mindful werken, productiever en meer oplossingsgericht zijn. De mentale belastbaarheid is groter en er is meer focus. Ook zorgt mindfulness op het werk voor meer vitaliteit en minder stress wat verloop en ziekte voorkomt. Tijdens de workshop Mindfulness doe je interactieve oefeningen om jouw intuïtie te ontwikkelen. Jullie bespreken met elkaar praktijkvoorbeelden hoe je mindfulness een functionele rol kunt laten spelen.

Mindfulness | stressreductie

Uit cijfers van de Rijksoverheid (2014) blijkt dat negatieve werkstress een veelvoorkomend probleem is voor medewerkers en daarmee ook organisaties. Uit het onderzoek kwamen onder andere de volgende resultaten naar voren:

 • 1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress/burn-out klachten.  Dit betekent 1 miljoen werknemers.
 • 1 op de 3 gevallen van ziekteverzuim is gerelateerd aan werkstress
 • Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) is de nummer 1 beroepsziekte van het land
 • Steeds meer jongeren. Groep van 25-34 jaar stijgt en is momenteel de grootste groep
 • Langzaam verschuift het zelfs al richting basisschool leeftijden
 • Verzuimduur: gemiddeld 189 dagen

TNO stelt in een onderzoek (2012) dat de gemiddelde kosten van het uitvallen van een medewerker met Burn-Out klachten ca. €120.000,- per jaar is (salaris, productiviteitsverlies, begeleidingskosten). De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat tegen 2020 psychische problemen de voornaamste oorzaak zijn voor verminderde productiviteit binnen organisaties. Kortom, het belang van een preventieve aanpak wordt steeds groter.

Prof. dr. Fred Zijlstra, hoogleraar Arbeids- en Organisatie psychologie en lid van het Algemeen Bestuur van het NIP, reageert in een paper met zijn visie. “De aandacht moet komen te liggen op duurzame inzetbaarheid van werknemers”. Daarnaast stelt hij dat in de Europese Unie 1 op de 5 werkenden last heeft van psychische problemen (20%). De kosten hiervan bedragen 3.5 – 4.5 % van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Voor Nederland betekent dit, uitgaande van 3.5 %, dat we over € 5.25 miljard praten.

Trainers

MindFul-genieten-trainers

Wil je meer info over MindFulness, neem dan even contact met me op voor een belafspraak

Ervaring

Edwin

 • meer dan 25 jaar ondernemer
 • Mental coach gecertificeerd
 • ACT trainer gecertificeerd
 • NLP gecertificeerd
 • MindFulness trainer
 • 8 weken nodig voor verandering!
 • Linkedin profiel Edwin

Angela

 • meer dan 15 jaar ondernemer
 • MBSR gecertificeerd trainer,
 • Categorie 1 Register A VMBN
 • Kindertrainer,
 • Gecertificeerd “Eline Snel methode”
 • Compassie ( vervolg MindFulness ) trainer
 • NLP Practioner trainer
 • Linkedin profiel Angela

Mindfulness op het werk?

 • MindFulness leven is hip en modern
 • MindFulness leven genieten van het “nu”
 • MindFulness is je aandacht trainen
 • MindFulness is niet oordelen
 • MindFulness geeft inzicht
 • MindFulness geeft balans

Mindfulness is niet!

 • MindFulness is niet zweverig
 • MindFulness is geen geiten wollen sokken
 • MindFulness is geen religie
 • MindFulness is niet vaag

Veel jonge, maar ook meer seniore werknemers zitten ‘vast’ in een baan die niet voldoet aan hun verwachtingen en krijgen last van stress. De passie voor de baan of branche is verdwenen. Teveel verwachtingen in het leven en ook je baan zorgen alleen maar voor nog meer teleurstellingen en met MindFulness leer je vaardigheden te oefenen om juist deze verwachtingen te parkeren. Wanneer het stressniveau alleen maar toeneemt en niet meer voldoende afneemt raak je uit balans met grote gevolgen: ziekteverzuim, fysieke klachten en een groeiend aantal burn-outs. Je lichaam en geest is uit balans!

Uit recent onderzoek blijkt dat mindfulness daadwerkelijk bijdraagt aan de gezondheid van werknemers. De werknemers die mindfulness training krijgen zijn minder chronisch moe, minder gestresst, minder angstig en slapen beter. Bedrijven als Google en Facebook bieden hun werknemers al standaard mindfulness trainingen.

Het goede nieuws is dat iedereen mindfulness kan leren. Met de juiste trainingen en tijd om daadwerkelijk te oefenen.  Wil je hier meer over weten?

Mindfulness | Meer focus en vitaler

De workshop Mindfulness is een mooie manier om te ervaren hoe makkelijk je jouw bewustzijn kunt vergroten. Mindfulness is een vaardigheid die je jezelf eigen kunt maken. Tijdens de workshop Mindfulness ontvang je een stukje theorie, maar doen jullie vooral oefeningen en krijg je handvatten om je mindfulness vaardigheid verder te ontwikkelen.

Je ervaart de positieve invloed van mindfulness op jezelf en anderen. Dit komt jullie teamspirit ten goede. Je hoeft geen eenvoudige bijzonderheden te missen als je je bewustzijn vergroot. Je bent in staat sneller te beslissen, voelt je meer gefocust en vitaler.

Inhoud

Theorie: basis mindfulness
Oefenen: mindfulness vaardigheden
Bewustwording: hoe kom je weer in controle van je eigen leven
Tips & trucs: mindfulness toepassen in de praktijk

Resultaten

Uit meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat medewerkers die mindful werken, productiever en meer oplossingsgericht zijn. Hun mentale belastbaarheid is groter en er is meer focus. Mindfulness op het werk zorgt voor meer vitaliteit en minder stress. Volg de workshop Mindfulness en ervaar zelf de voordelen.

 • Jij weet wat mindfulness inhoudt en ziet er de toegevoegde waarde van in
 • Je intuïtie is verder ontwikkeld en je weet deze op de juiste momenten in te zetten
 • Je dagelijkse bewustzijn is groter geworden
 • Teamspirit: minder stress, meer vitaliteit en effectiever werken
 • Deelnemers ervaren meer ontspanning

De deelnemers gaan mindfulness succesvol toepassen in hun dagelijks leven, zowel in werk als privé. Zodat zij energieker zijn, minder stress ervaren, een lager ziekteverzuim hebben en prettiger met elkaar samenwerken.

Voor wie?

De workshop Mindfulness voor bedrijven wordt bij ons op locatie maar ook desgewenst incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze workshop is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over mindfulness.

Mindfulness voor bedrijven is voor teams en organisaties die te maken hebben met een hoge werkdruk en willen werken aan stressreductie en bewustwording van hun medewerkers.

De workshop Mindfulness leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding, een congres of bedrijfsuitje. Benieuwd of deze workshop bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 06-53156142 of mail naar info@mindfulgenieten.nl.

Wat is de investering?

De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte, locatie en duur van de workshop.

Interesse?

Heb je interesse in deze workshops of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
– hieronder het offerteaanvraagformulier in te vullen
– een mail te sturen naar info@mindfulgenieten.nl
– of te bellen naar 06-53 156 142

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Voor werknemers

die meer zichzelf willen zijn en verder gaan met hun persoonlijke ontwikkeling. Minder last van spanningen en stress en beter willen omgaan met veranderde omstandigheden in hun leven. Omgaan met de werkdruk en hierin balans vinden is vooral het thema!

Voor managers en directie

die beter willen begrijpen hoe het in de “mind” werkt van medewerkers. Maar tevens zelf beter willen omgaan met stress en een balans willen ervaren in het leven tussen werk en prive. Je wilt toch ook krachtig je bedrijf kunnen leiden zonder je authenticiteit te verliezen, gezonde werknemers zorgen voor een gezond bedrijf met dito resultaat.

Voor MKB en ZZP

Ja daar sta je dan, je bent ondernemer en krijgt veel op je bord. Met passie je bedrijf beoefenen terwijl er veel dingen gedaan moeten worden die je energie vreten. Hoe zorg jij voor balans tussen leuke en minder leuke dingen? Je kunt niet echt leren voor ondernemer maar wel trainen hoe je met het ondernemerschap om kunt gaan. Ga jij de uitdaging aan om al je talenten beter te benutten?et thema!

Mindfulness-werk-mindfulgenieten

Workshop MindFulness

€ 995,00

investering t/m 10 deelnemers

 • telefonisch adviesgesprek
 • maatwerk op basis van behoefte
 • 1 uur groeps workshop
 • voorbereidingskosten
 • trainingsmateriaal
 • uitgebreide hand-out met oefeningen en theorie
 • goody-bag met ludieke dingen
Business Mindfulness-individueel-mindfulgenieten

Workshop MindFulness

€ 1295,00

investering t/m 10 deelnemers

 • telefonisch adviesgesprek
 • maatwerk op basis van behoefte
 • 2 uur groeps workshop
 • voorbereidingskosten
 • trainingsmateriaal
 • uitgebreide hand-out met oefeningen en theorie
 • goody-bag met ludieke dingen
Business-Mindfulness-kennismaking-MindFulGenieten

Workshop MindFulness

€ 1495,00

investering t/m 10 deelnemers

 • telefonisch adviesgesprek
 • maatwerk op basis van behoefte
 • 3,5 uur groeps workshop
 • voorbereidingskosten
 • trainingsmateriaal
 • uitgebreide hand-out met oefeningen en theorie
 • goody-bag met ludieke dingen

Maak een afspraak met mij

Maak een afspraak

 • Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat! MindFul internetten is de eerste stap van bewustzijn over privacy! Lees hoe ik hier mee omga privacy-policy

Chat openen
Hoi ik ben Angela kan ik je helpen?
Hoi ik ben Angela van MindFulGenieten. Indien je een vraag hebt dan hoor ik het graag via de chat of een email.