Veel gestelde vragen bij MindFulness

Veel gestelde vragen bij MindFulness

Ik kan begrijpen dat er wellicht vragen zijn over MindFulness en wat er allemaal mee te maken heeft. Ik zal proberen de meeste vragen voor je te beantwoorden en mocht niet alles duidelijk zijn dan vraag ik je om even contact met me op te nemen zodat we e.e.a. kunnen uitleggen.

Veel gestelde vragen over mindfulness algemeen

Het doel van mindfulness is om je bewust te worden van het huidige moment en je gedachten en gevoelens te observeren zonder oordeel. Het helpt je om meer innerlijke rust te ervaren, minder stress te voelen en meer te genieten van het leven.

Hoewel meditatie een belangrijk onderdeel is van mindfulness, is het niet de enige manier om mindfulness te beoefenen. Je kunt mindfulness in je dagelijks leven integreren door bewust te zijn van je ademhaling, je gedachten en je omgeving.

Ja, mindfulness kan helpen bij depressie en angst. Door meer bewust te zijn van je gedachten en gevoelens, kun je ze beter begrijpen en ermee omgaan. Hierdoor kun je meer innerlijke rust ervaren en beter omgaan met moeilijke emoties.

Dit kan per persoon verschillen, maar over het algemeen kun je na een paar weken mindfulness-oefeningen al beginnen met het ervaren van voordelen zoals meer innerlijke rust, minder stress en meer focus.

Ja, in principe is mindfulness geschikt voor iedereen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat mindfulness geen vervanging is voor professionele hulp bij bijvoorbeeld een ernstige psychische aandoening. Raadpleeg altijd een professional als je twijfelt of mindfulness geschikt is voor jou.

Mindfulness is een vorm van meditatie waarbij je je aandacht richt op het hier en nu, zonder oordeel. Meditatie kan verschillende vormen aannemen, waaronder mindfulness-meditatie, maar kan ook gericht zijn op andere aspecten zoals visualisatie of ademhalingstechnieken.

Ja, mindfulness kan zeker helpen bij angststoornissen. Door je bewust te worden van je eigen gedachten en gevoelens, leer je beter om te gaan met stressvolle situaties en negatieve emoties. Hierdoor kun je ook beter omgaan met angst.

Hoewel een cursus zeker kan helpen om mindfulness te leren beoefenen, is het niet strikt noodzakelijk. Er zijn talloze boeken, apps en online cursussen beschikbaar die je kunnen helpen om mindfulness te beoefenen. Het belangrijkste is om regelmatig te oefenen en jezelf open te stellen voor het proces. Maar het groepsproces biedt vaak veel inzicht, begrip en herkenning dus is wel aan te raden.

Mindfulness kan tal van fysieke voordelen bieden, waaronder het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van chronische pijn. Dit komt doordat mindfulness het lichaam helpt te ontspannen en stress te verminderen.

Ja, mindfulness kan helpen bij depressie. Door je bewust te worden van je eigen gedachten en gevoelens, kun je beter omgaan met negatieve emoties en gedachten. Dit kan leiden tot een betere gemoedstoestand en een vermindering van symptomen van depressie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat mindfulness geen vervanging is voor professionele behandeling van depressie.

Veel gestelde vragen over mindfulness trainingen

Wanneer je een training wilt volgen en deze is volgeboekt dan is er geen nood aan de man! Je kunt op de diverse formulieren aangeven dat je eventueel voor een andere datum op de lijst wilt komen maar je kunt natuurlijk ook op de wachtlijst mocht er iemand uitvallen. Ik geef per jaar meerdere trainingen dus er zal meestal wel een datum zijn waarop ik je kan inschrijven, check de MindFulness agenda voor de volgende trainingen.

Wanneer je een training wilt volgen dan is het noodzakelijk om alle thema bijeenkomsten te volgen. Omdat het geen trucje is wat je leert is het beter om alle bijeenkomsten bij te wonen en mocht het toch een keer niet lukken dan proberen we een oplossing te creëren voor je, dit kan wel tegen een (beperkte) meerprijs zijn

Je mag deze training volgen en er is geen moeten! Wanneer het goed voelt om eens je leven een andere wending te gaan geven en je het gevoel hebt dat MindFulness met de bijbehorende oefeningen en meditaties goed voor je zal zijn dan zou ik zeggen DOEN! De ervaringen van mijn oud deelnemers zijn zeer positief en zijn gebaseerd op jong en oud. De MindFulness training is zeker niet zweverig je staat met beide benen gewoon op de grond maar brengt je wel veel nieuwe dingen die je gelijk in je dagelijks leven kunt toepassen.

Alles wat je leert tijdens de thema bijeenkomsten van de MindFulness kun je gelijk in de praktijk toepassen dus hoeveel tijd je daarmee wilt doorbrengen is erg persoonlijk. Voor de oefeningen staat een tijdsbestek van 1-2 uur per week, sommige doen het zelfs per dag omdat zij er veel baat bij hebben om regelmatig te oefenen en worden steeds enthousiaster door de positieve reacties van anderen en hun omgeving. MindFulness is geen trucje wat je even leert door een cursus maar door het dagelijks in je leven toe te passen als een (ver)nieuwde levenswijze.

Alle gegevens die je bijvoorbeeld in een gesprek verteld of in het intake formulier zet komen rechtstreeks bij Angela de trainster terecht en worden natuurlijk zeer vertrouwelijk behandeld. Ook de egevens die worden verzameld op de website van MindFul Genieten worden op deze manier behandeld, zie ook mijn privacy policy.

Als officieel gecertificeerde categorie 1 trainer ben ik gehouden aan de opgelegde regels en werkwijzen volgens het VMBN

Je bent deelnemer aan de MindFulness training wanneer en een compleet ingevuld intakeformulier is verstuurd en wanneer de factuur is betaald. Mocht je eerst een kennismakingsgesprek willen dan kun je dat aangeven op het contact formulier.

Toggle ContentWanneer alle administratieve handelingen zoals intake formulier zijn afgerond dan verstuur ik je voorafgaand aan de training een factuur. Deze dient betaald en binnen te zijn op mijn rekening voordat de training start, let hier dus wel op wanneer de rekening betaald wordt door b.v. het bedrijf waar je werkt! Wanneer je deze rekening bij de zorgverzekeraar wilt indienen dan dien je deze eerst zelf voor te schieten in de meeste gevallen. Check de voorwaarden van de zorgverzekeraars en hoe zij vergoedingen verlenen voor MindFulness. here

Bij de MindFulness trainingen staan twee tarieven vermeld, 1 tarief voor particuliere klanten waarbij het bedrag incl. BTW is en 1 tarief voor zakelijke klanten waarbij het tarief voor de MindFulness training excl. BTW is. Dus ben je gewoon particulier dan betaal je het incl. BTW tarief maar mocht je het voor elkaar krijgen dat je werkgever deze MindFulness training wil betalen dan betaald deze het tarief excl. BTW. Ik zou je willen aanraden om bij je werkgevers eens naar de mogelijkheden te vragen per slot is een zieke of minder functionerende werknemer een (zeer)dure werknemer!

Tijdens de MindFulness groeps training zitten we gezellig met elkaar in een groep. Je gaat gezamenlijk bespreken wat erop je pad komt en wat je ervaringen zijn met de oefeningen en het toepassen in de praktijk. Het leuke van groepstrainingen is dat je van elkaar kunt leren en je ziet ook snel dat je niet de enige bent met problemen, het is heel natuurlijk dat problemen en voorvallen bij veel meer mensen plaatsvinden dan alleen bij jou.

Ik hou zelf van kleine groepen en mijn groepen bestaan meestal uit 6-8 personen. Wil je echt niet in een groep dan kun je bij mij ook individuele MindFulness trainingen volgen maar deze zijn wel een stukje duurder vanwege het prive karakter.

Tijdens de MindFulness training worden er zittend, staand of liggend oefeningen gedaan. Kom gewoon in wat voor jouw makkelijke kleding is om samen met ons te oefenen. Wij gaan niet in paarse gewaden rondrennen dus wees niet bang;)

Wanneer de medicijnen je dagelijks functioneren niet in de weg staat dan kun je in het algemeen ook prima deelnemen aan de MindFulness training. Wanneer je redelijk kunt concentreren met luisteren en lezen en voldoende energie hebt om naar de locatie te komen dan ligt er niets in de weg. Ben je toch niet zeker dan neem je even contact op met je huisarts of met mij.

Onze locaties zijn (deels) ingericht voor lichamelijke beperkingen. In principe is juist het omgaan met beperkingen in het algemeen een thema uit de MindFulness training dus zou dit zeker geen probleem mogen zijn. De oefeningen kunnen desgewenst persoonlijk worden aangepast.

Niets moet maar je mag net zoveel delen waarbij je jezelf prettig vindt. MindFulness is geen therapie wat alles keer op keer weer oprakelt uit het verleden, mindfulness is een training waarbij de groepsgesprekken gaan over ervaringen met het oefenen en wat het me je doet.

Wanneer je gevraagd wordt om iets te delen is het alleen datgene wat jij wilt delen met anderen, als groep moeten wij ons veilig voelen met elkaar. Tijdens de trainingen is het niet de bedoeling om op problemen of situaties in te gaan in je persoonlijk leven met de inzet om ze op te lossen. Hiervoor is deze training niet bedoeld natuurlijk is er altijd mogelijkheid om met mij persoonlijk dit soort zaken te bespreken.

Dit is natuurlijk altijd mogelijk maar omdat deze MindFulness training iets is voor jezelf werkt het in de praktijk het beste om in een groep met onbekenden te beginnen. Je merkt dan dat iedereen gelijk is en nieuw voor elkaar dit zorgt juist voor nieuwe ervaringen.

Mocht je toch willen besluiten om met een bekende de training te volgen neem dan vooraf even contact op met mij

Vervelend wanneer dit gebeurt maar zoals we in de MindFulness vaak herhalen

“het is zoals het is”

Mocht dit een keer gebeuren dan verwijs ik voor de annuleringkosten even naar de algemene voorwaarden waar dat beschreven staat.

Maak een afspraak

 • Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat! MindFul internetten is de eerste stap van bewustzijn over privacy! Lees hoe ik hier mee omga privacy-policy

Door-de-zure-appel-bijten-MasterMind MindFulness jaarprogramma

Wil je meer info over MindFulness, neem dan even contact met me op voor een belafspraak

Gecertificeerd MBSR trainer!

 • Categorie 1 Mindfulness MBSR trainer
 • MBCL Register A Compassie trainer
 • Lid van VMBN beroepsvereniging
 • vergoed door zorgverzekeraars
 • nieuwe praktijkruimte
 • Fulltime MindFulness trainer
 • Vervolgtrainingen
 • Kinder-jeugd trainingen
 • MindFul coachen
 • Referenties deelnemers

Mindfulness voor jou?

 • MindFulness leven is hip en modern
 • MindFulness leven genieten van het “nu”
 • MindFulness is je aandacht trainen
 • MindFulness is niet oordelen
 • MindFulness boeken

Mindfulness is niet!

 • MindFulness is niet zweverig
 • MindFulness is geen geiten wollen sokken
 • MindFulness is geen religie
 • MindFulness is niet vaag
Mindfulgenieten-facebook

Mindfulness referenties!

Lees de ervaringen over de Mindfulness training eens van andere deelnemers.

Mindfulgenieten-linkskijken

Wil je meer info over MindFulness, bel me dan

Mindfulness boeken!

bolcom
Chat openen
Hoi ik ben Angela kan ik je helpen?
Hoi ik ben Angela van MindFulGenieten. Indien je een vraag hebt dan hoor ik het graag via de chat of een email.