MindFulness trainingen

5-daagse

MindFulness

training

8 weekse mbsr 5 dagen

8-weekse

MindFulness MBSR

training

8 weekse mbsr training (1)

Compassietraining

Vervolg op

MindFulness

compassie training frankrijk

Anti-stres persoonlijke ontwikkeling week Frankrijk

anti stress week frankrijk (1)

MindFulness trainingen

Je hebt stress, zit niet lekker in je vel of het leven passeert je sneller dan jij kunt bijhouden. Je hebt vast weleens gehoord van mindfulness, maar wat is dat nou eigenlijk? Angela van Mindful Genieten vertelt hoe zij ooit begonnen is en wat ze zo mooi vindt aan haar werk.

Waarom een MindFulness training?

Waarom ga je een MindFulness training volgen, wat brengt het je en hoe kan ik het toepassen in mijn leven? Allemaal vragen en opmerkingen die in je hoofd rondmalen voordat je de stap maakt om een MindFulness training te gaan volgen. Lees mijn afgegeven interview, wat is MindFulness nou eigenlijk,  eens voor het Lifestyle blad ForYou en hierin vertel ik hoe ik ben begonnen met MindFulness en wat het voor heeft betekend en het nog steeds doet!

Maar MindFulness zorgt voor een balans van lichaam en geest, een balans in je werk- of gezinssituatie elke dag weer! Voordat je besluit om de stap naar een MindFulness training te maken kun je eerst even de onderstaande tips lezen.

Waarom MindFulness?

  • Je dag wordt bepaald door je agenda en ToDo lijstjes!
  • Alles loopt op rolletjes maar toch ben je niet helemaal blij!
  • Genieten van de dagelijkse dingen lukt je niet meer!
  • Je bent meer aan het regelen dan aan het leven!

Kijk jezelf eens serieus in de spiegel, is dit ook voor jou van toepassing dan kan MindFulness wellicht wat voor jouw zijn.

MindFulGenieten-Angela-gecertificeerde-trainer

Wil je meer info over MindFulness, neem dan even contact met me op voor een belafspraak

Afspraak-maken-Centreren

MindFulness tips

Bewust ademhalen? Ja wellicht denk je nu pas aan het automatische patroon wat ademhalen eigenlijk is. Wanneer je elke keer bewust moet nadenken over je ademhaling dan zou er niets meer uit je handen komen. Maar…zo nu en dan stil staan bij bewust ademhalen brengt rust in een hectisch moment.

Wanneer je iemand een glimlach geeft dan zien mensen een zacht gezicht. Je lichaamstaal zal ontspannen zijn en dat heeft zijn uitwerking op anderen.

Probeer het eens, nieuwe dingen ontdekken op bekende routes die je aflegt. Je weet wel met de fiets of auto ben je overal snel maar neem je wel de omgeving, de natuur, de mensen in je op of ben je meer van het type, Oh zijn we er al!

Open staan voor nieuwe patronen zullen oude patronen doorbreken.

Dat klinkt makkelijk, bewust aandacht geven aan iets of iemand. Probeer het eens en ervaar dat het niet zo makkelijk is dan het lijkt. Bewust eten en proeven wat je eet, hoeveel smaken kun je ontdekken. Bewust luisteren naar iemand i.p.v. al nadenken wat je na het gesprek gaat doen. Bewust je gedachten hebben in het moment.

Welke MindFulness trainingen zijn er dan?

Omdat ik een gecertificeerde Categorie 1 MindFulness trainster ben geef ik de officiele MindFulness trainingen zoals de 8-weekse MBSR training. Tevens geef ik een 5-daagse MindFulness training speciaal voor mensen die liever in een kortere tijd de MindFulness onder de knie willen krijgen, deze groep begeleid ik na de 5-daagse nog extra 8 weken online.

Zorgverzekeraars en MindFulness trainingen

TIP: wist je dat je zorgverzekeraar jaarlijks een MindFulness training kan vergoeden, natuurlijk afhankelijk bij wie en hoe je bent verzekerd maar check onze zorgverzekeraar pagina. Vergoedingen tot 350 euro zijn mogelijk en soms vergoeden werkgevers ook een training.

Compassie training als verdieping voor de MindFulness trainingen

Door mijn ervaring geef ik ook een compassietraining, is een vervolg en verdieping op de MindFulness trainingen. Deze training geeft extra handvatten maar gaat ook dieper op de materie in, compassie (liefde) voor jezelf en voor anderen is niet altijd makkelijk maar toch wil ik graag met je mee in dit proces. Om verder in de MindFulness flow te blijven is een compassie training zeer geschikt. MindFul leven vergt training en dat kun je het beste doen door een compassietraining te volgen.

Even ont-stressen en ont-moeten in Frankrijk

Ook geef ik regelmatig in Frankrijk een MindFulness/retraite/anti-stress week. Een week met een mindfulness, meditatie en yoga programma met voldoende tijd om extra te ontstressen en even helemaal weg te zijn van de hectische wereld waar we normaal in verkeren. Even ONT-Moeten in plaats van moeten!

Dus nog even alle MindFulness trainingen een rijtje:

Staat je vraag of informatie er niet bij? Stuur me dan even een berichtje en ik kom zo snel mogelijk bij te terug.

jezelf gelukkiger maken met mindfulness

Check onze volgende MindFulness trainingen

Start vandaag met MindFul Genieten en meld je aan voor een MindFulness MBSR training of retraite. Wil je eens meer weten wat MindFulness kan betekenen voor jou? Vraag vrijblijvend eens informatie aan of maak een bel-afspraak.

Maak een afspraak

  • Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat! MindFul internetten is de eerste stap van bewustzijn over privacy! Lees hoe ik hier mee omga privacy-policy

Wat anderen vertellen over de training

Kun je wat met PTSS vroeg ik Angela. Is Mindfulness wat voor mij denk je? Dit waren de eerste vragen aan de telefoon die ik haar stelde. Na een fijn telefoongesprek met een duidelijke uitleg dat MindFulness geen tovermiddel of medicijn is maar dat ik zelf de sleutel in handen heb om deuren te openen en met trauma’s kan leren omgaan heb ik besloten me in te schrijven voor de 5 daagse cursus MindFulness.

Ik zat in een groep met twee mannen en 4 vrouwen en was best een beetje argwanend. Ik ben niet zo’n groepmens en zeker het delen van ervaringen was voor mij moeilijk. Gelukkig heeft Angela een gave om iedereen in zijn/haar waarden te laten en de gelegenheid te bieden iets te delen terwijl het niet “moet”. Deze intensieve week heeft veel gedaan voor mij, ik leer met mijn emoties om te gaan. Ik heb geleerd dat de wereld niet zo zwart-wit is zoals ik altijd dacht en de thema’s over stress waren voor mij de eye-openers.

Ik pak het mooie werkboek er nog steeds bij, de 3 minuten ademruimte doe ik bijna overal. Zo simpel oefeningetje om even te landen in het moment, even afstand te nemen van alles om je heen brengt al erg veel goeds bij mij. Ik ben er nog niet maar neem stap voor stap een andere richting, het is niet goed of fout zegt Angela dan. Het is jouw ervaring. Dank je wel je bent een geschenk.

Nog even dit afwerken, nog even dat telefoontje aannemen. Iedereen is al naar huis en wie is er nog op kantoor, ik!

Jarenlang heb ik mezelf voorbij geleefd, jarenlang roofbouw heeft tot gevolg gehad dat ik 3 maanden geleden thuis kwam te zitten met een burn-out. Ik kon het niet accepteren, ik degene die zo sterk was, ik die alles aankon en er juist een schepje bovenop deed. Ja ik zat nu thuis, het licht was uitgegaan. Ik kwam de deur niet meer uit en had nergens fut in.

Na advies van een vriendin heb ik een 5 daagse mindfulness training gedaan bij Angela. Eerst een beetje sceptisch want dat zijn toch van die zweverige types maar niets is minder waar. Angela staat met beide benen op de grond en ze weet voor iedereen de juiste snaar te raken. Het proces wat ik doormaakte opende mijn ogen, ik zag weer mogelijkheden en kreeg weer beetje bij beetje mijn energie terug. Mindfulness leert je om bewust in het leven te staan zonder dat je de hele dag “moet” mediteren. Na de 5 daagse hebben we nog 8 weken persoonlijke begeleiding gekregen en dat was erg fijn.

Ik zag er namelijk tegenop om na 5 dagen weer de “wijde wereld” in te gaan en dat ik het zelf weer moest gaan doen met het risico dat ik zou terugvallen. Gelukkig is het tegendeel bewezen met de begeleiding van Angela en krijg ik zelfs van anderen complimenten dat ik er meer ontspannen uitzie, dat ik weer lach en dat ik weer energie heb.

Dank je wel Angela voor deze fijne ervaring en ik zal MindFulness de rest van mijn leven meenemen

Mijn leven was perfect, vakantie hier, weekendje weg daar en een leuk gezin met twee koters. Ik had alles goed onder controle en er ging eigenlijk niets mis. Ja lichamelijk was ik moe en het werken kostte mij meer energie, ik baalde er ook van dat soms dingen niet liepen zoals ze zouden moeten lopen. Zonder het te bemerken kreeg ik meer stress en uiteindelijk kwam ik in de geestelijke zorgmolen terecht.

Gelukkig kwam ik tijdig de website van Angela tegen en deze sprak me erg aan. Een leuke vrouw die ook nog eens goed bekend staat voor haar Mindfulness trainingen. Ik wilde eerst een 8-weekse training volgen maar zag erg op tegen elke week een paar uur vrijmaken om naar de locatie te komen. Angela wees me op de 5-daagse MindFulness training. Zij vertelde mij dat het wel een intensieve training is maar dat alle thema’s in 5 dagen worden behandeld. De dagen hadden een ochtend thema en een middag thema en tussendoor staat er een heerlijke lunch klaar.

Na 5 dagen had ik al zoveel inzichten dat ik al een verandering bemerkte bij mijzelf en ik ben nu het traject van de 8 weken persoonlijke begeleiding ingestapt. Angela bedankt dat je op mijn pad kwam en nog steeds bent, ik ga je gauw weer zien.

Chat openen
Hoi ik ben Angela kan ik je helpen?
Hoi ik ben Angela van MindFulGenieten. Indien je een vraag hebt dan hoor ik het graag via de chat of een email.