ANTI STRESS WEEK IN FRANKRIJK

persoonlijke ontwikkeling met als rode draad Mindfulness en ACT

EEN ANTI STRESS WEEK IN FRANKRIJK

Een anti stress week, van zondag 10 september-zondag 17 september 2023.

Anti-stress of een persoonlijke ontwikkeling week, sommige mensen noemen het ook wel een detox-week, even weg van prikkels zoals TV en computer. Maar we hebben ok reviews dat het een “MindFuck” week was. Iedere deelnemer komt met een eigen idee en verwachting naar deze week en wij hebben dan ook tijd ingenomen om als groep maar tevens als individu aan de slag te gaan met de onderwerpen die in jouw leven spelen.

De plek zelf is al heerlijk, weg van drukte, snelwegen, treinen, prikkels zoals TV en computer gewoon even een week op het platteland van Zuid-Frankrijk zijn.

Genieten, ontspannen en tot jezelf komen op een prachtige plek in de Gers, Zuid-Frankrijk

Belangrijke mededeling: deze reis gaat door. Inschrijving sluit op 10 augustus, we hebben nog 2 laatste plekken voor deze week.

We komen aan…..

op een prachtige stille plek in Zuid-Frankrijk een bijzondere plek. Het eerst wat opvalt wanneer je hierheen rijdt is de prachtige natuur, heuvels, uitzicht op de bergen, meren en de kleurpracht die dit alles betoverd. Ook het (bijna) ontbreken aan mensen valt op, er wonen maar 30 mensen/km2 terwijl er in Nederland 400/km2 wonen, wat een rust geeft alleen dat al, toch?

Wanneer je gearriveerd bent en uit de auto bent uitgestapt voel je de stilte als een deken over je heen komen. We kijken elkaar aan en glimlachen, we voelen en horen allen hetzelfde, de stilte, de rust! Een prachtige plek voor een persoonlijke ontwikkeling ofwel anti-stressweek.

We hebben voor deze week een luxe gite gereserveerd met prive slaapkamers met badkamer. Je stapt vanuit je luxe prive slaapkamer met douche en toilet, zo de natuur in. Op het terras voor de gite en in de tuin kun je genieten van de natuur, de schone lucht en het getjilp van de vogels.

In de tuin ligt een luxe groot zwembad wat bij mooi weer natuurlijk geopend is. Om het zwembad voldoende ligbedden en zon- maar ook schaduwplekken om te genieten van niets of een boek.

De werkruimte binnen lijkt wel op een moderne kathedraal, hoge plafonds (6-7 meter) met strakke inrichting, voldoende ruimte voor matten en kussens om te werken, grote glazen schuifdeuren die toegang geven tot een overdekt schaduw terras, wauw het is gewoon een heerlijke plek om te zijn om te ONT-MOETEN!

Op loopafstand van onze accommodatie hebben we een groot meer met stranden, watervertier en natuurlijke rustige plekken om heerlijk vroeg in de ochtend te mediteren. Her en der zie je de majestueuze toppen van de Pyreneeën liggen die tot ver in het voorjaar zijn bedekt met sneeuw.

Tijd voor jezelf, gun jij jezelf deze anti-stress week?

Het is jouw moment, jouw gekozen tijd die jezelf kunt indelen, jouw momentje van geluk wat je nodig hebt om de ‘wereld’ te overleven. Gun je dit moment, deze week. Wij werken natuurlijk bij mooi weer buiten in de openlucht met uitzicht op de bergen. De gezonde berglucht inademen, de stilte ervaren en vooral ervaren wat het moment van “NU’ met je doet.

Onze  lokatie ligt in de Gers in Zuid-Frankrijk,  met prachtige natuur en berglandschappen om van te genieten. Echt een prachtige plek voor een anti-stress of persoonlijke ontwikkeling week, een plek zonder externe prikkels een week voor jou.

Wil jij ook een heerlijke week met minder stress en meer slaap, minder piekeren, bewuster leven en onderscheiden wat hoofdzaken zijn en wat bijzaken. Ontdekken wat voor jouw belangrijk is in je relatie, werk of met je omgeving.

Wil je dit ook ervaren in een ontspannende inspirerende omgeving, geef je dan op voor deze anti-stress week in Zuid-Frankrijk en kom herboren thuis.

Deze plek en het programma voedt je geest en lichaam op een geweldige manier.

Wist je dat?

Veel top CEO’s en ondernemers in binnen en buitenland veel aan meditatie doen. Steve Jobs, Jeff Bezos en Bill Gates zijn zelf actieve ondernemers die aan meditatie doen en dit ook promoten bij hun werknemers. De grote bedrijven in de wereld gaan steeds meer “balans in lichaam en geest” promoten bij hun werknemers om zodoende een betere werkomgeving te creëren.

BEGELEID WORDEN DOOR….

Tijdens deze persoonlijke ontwikkeling/anti-stress week wordt je volledig verzorgd en begeleid door Angela.

Angela verzorgd met liefde en aandacht een veilige setting voor deze week. Edwin de man van Angela kookt voor jullie allemaal en brengt jullie op de goede plekken wanneer er een uitstapje gemaakt gaat worden. Angela is een gecertificeerde MindFulness Professional trainer.

Edwin-Angela-MindFul Genieten

MindFul Week(end) Frankrijk

  Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat!

anti stress week frankrijk

ochtendprogramma

In de ochtend voor het ontbijt lopen we bij mooi weer naar het meer. Een groot yoga platform met uitzicht op het meer en de Pyreneeën ligt klaar om rustig de ochtend te beginnen.

Met de zonnestralen in ons gezicht beginnen we met een bewegingsoefening en daarna lopen we weer rustig terug en gaan we gezamenlijk ontbijten. Na het ontbijt hebben we een ochtendprogramma ingevuld met ofwel groep thema’s ofwel individuele thema’s

lunch

Na het ochtendprogramma hebben we een gezamenlijke lunch en na de lunch heb je genoeg vrije tijd om naar het meer te lopen, om te genieten, je kunt een stilteplek opzoeken op het 6 hectare grote beboste terrein en tot je zelf komen. Maar ook wandelen naar het  dichtstbijzijnde dorpje. Bij mooi weer zal het zwembad ook open zijn of je kunt je terugtrekken op je kamer en terras.

Onze  lokatie ligt in de Gers in Zuid-Frankrijk,  met prachtige natuur en berglandschappen om van te genieten. Echt een prachtige plek voor een anti-stress of persoonlijke ontwikkeling week, een plek zonder externe prikkels een week voor jou.

middagprogramma

We starten met het middagprogramma om 17 uur hier bespreken we ook weer een anti stress of persoonlijk thema en sluiten af met een anti stress oefening. Hierna  kun je jezelf heerlijk opfrissen op je kamer om daarna gereed te zijn voor het uitgebreide 3-gangen diner. Wij serveren dit in de eetruimte of natuurlijk op het terras met prachtig uitzicht op de omgeving.

Na het diner ben je weer vrij om te gaan en staan waar je wilt en verder te werken aan je eigen thema’s of te relaxen. Lekker lezen in  je eigen kamer of gezellig deelnemen aan de gesprekken die overal ontstaan met mensen.

Persoonlijke ervaring van anderen over de anti-stress week

De beschrijving van een week Mindful Genieten in Frankrijk werd in mijn hoofd meteen omgezet in “een verwenweek”, wat tot enige commotie en vermaak leidde.

Ik kwam er zonder al teveel verwachtingen met op de achtergrond de gedachte dat zo over anderhalf jaar mijn pensioen in zicht kwam en dat dat misschien wel een goed thema zou zijn om me mee bezig te houden.

Het is waar, Angela kijkt je aan, lacht en binnen de kortste keren voelt ze aan wie je bent en waar de eventuele blokkades zich bevinden. Ze had een feilloze intuïtie voor wat er zich binnenin mij afspeelde. Dat voelde ik en ik gaf me gelijk over aan het hele proces. Het had geen zin om als “hoofdmens” nu al mijn tactieken in strijd te brengen om met de stemmetjes in mijn hoofd in discussie te gaan om mezelf ervan te overtuigen waarom ik nog net even iets langer met mijn werk of een andere taak moest doorgaan. Waarom er telkens iets belangrijkers te regelen was dan gewoon voor mezelf te zorgen en tijd te nemen om van de natuur, het eten en bovenal mijn familie en vrienden te genieten.Tijdens de yoga en de oefeningen (soms ’s ochtends buiten op een plateau bij het meer) was het een paar keer mijn lichaam dat aangaf welke richting ik het beste op kan gaan, mijn lichaam dat de keuzes maakte, niet mijn hoofd; een bijzondere ervaring.

De stiltedag, waar ik enorm tegenop zag en van tevoren had aangegeven daar niet aan mee te willen doen, was een verrijking. Angela begeleidt je daarin helemaal en al je zintuigen worden aangesproken. Je ziet en hoort direct veel meer.

Het was een geweldige week met een lieve en empathische begeleiding van Angela met als side-kick en ondersteuning haar man Edwin. Een week waarin we ook nog hebben genoten van de rust, de mooie omgeving, de zon, het zwembad en het heerlijke eten.

Ja het was Mindful Genieten maar voor mij ook een Geweldige Verwenweek want het was werkelijk een cadeautje aan mezelf en ik ben thuisgekomen in rust en harmonie.

Angela en Edwin, dank daarvoor.

Mignon, deelneemster uit 2022

Persoonlijke ervaring van anderen over de anti-stress week

De “abrupte” dood van mijn jongste zoon is zo’n reset van mijn leven dat toen ik werd gevraagd door mijn vrouw/vriendin om mee te gaan op een retraite week in de Franse Pyreneeën was dit een no-brainer. “Ja lijkt me erg leuk!” gaf ik aan, niet wetende wat me allemaal te wachten stond…..
Samen met de andere man (we waren met 3 vrouwen en 2 mannen in de groep) hadden de mannen, nee laat ik voor mezelf spreken, ik had een soort van “Planning/of duiding van de week” nodig vooraf.. “Hoe ziet de week er globaal uit? Wat brengt de dag ons? Waar kunnen we naar het toilet? Wanneer hebben we “vrije tijd”? Wat gaan we doen? Wat wordt er van
je verwacht? Wat doe je met het persoonlijke boekje? Etc.. etc.. dit soort vragen/gedachten spookten de eerste 2 dagen geregeld door mijn hoofd.
Gekscherend hebben we regelmatig naar Angela aangegeven: dat dit de Mindfuck week was! Ze probeerde ons “iets te ontregelen” (iets is een understatement in deze) zodat je een aantal van jouw “eigen regeltjes” kan gaan loslaten of in ieder geval dat je je daar meer bewust van bent.
Maar (nee EN) overall kan ik inmiddels zeggen: het was boeiend, confronterend, indrukwekkend, (Erg) verdrietig soms, maar ook machtig mooi en inspirerend! Inmiddels een kleine 2 weken verder denk ik nog met heel veel vreugde terug aan de heerlijke groep die zich voor elkaar open durfde te stellen, waar al iets van groei zichtbaar was en dat we
middels deze meditatie/yoga/mindfulness week een aardige stap verder zijn gekomen.
Merci bien!!
P.s. We hebben ook zalig en gezond gegeten deze week wat door Edwin werd verzorgd, heerlijke smaken en leuke nieuwe gerechten. Thanks!
P.s.2 De week heeft mij op mijn levenspad (waar “normaal” gesproken enkele hobbels te vinden zijn) iets verder “uit het ravijn” laten kruipen, en doen wij inmiddels thuis aan Mindfulness/meditatie en yoga, wat we van plan zijn te gaan volhouden.
P.s.3 Ik werk nu geregeld samen met ANNA (waar ik voorheen nog vaak werkte met Ana en Lyse) en gebruik meer Nivea (En die was niet nodig voor de mooie warme zon)
P.s.4 Grazie Mille Angela en Edwin (en Kees (hond)), voor al deze mooie ontdekkingen, soms zelfs openbaringen!

De managementsamenvatting zou kunnen zijn: “Van het concert des levens krijgt niemand een program, en op deze Retraite week kijk ik terug als een groot cadeau voor mezelf, wat een mooie reis …”

Mick, deelnemer anti-stressweek 2023

Aandacht, Energie opladen en een week in het ‘Nu’ leven.

10 september t/m 17 september 2023 zetten we de klok even stil, kun jij deze ook stil zetten?

Aankomst-vertrek data:
 • aankomst zaterdag 10-09-2023
 • vertrek zaterdag 17-09-2023
Prijzen anti-stress week:
 • € 1695,- p.p. op basis van volpension
compleet luxe week:
 • kijk verder wat er allemaal bij zit

Inbegrepen:

 • 7 x Overnachting
 • slaapkamer met prive sanitair
 • luxe boxspring voor een goede nachtrust
 • kleine groep, max. 6 personen
 • veel persoonlijke aandacht
 • 7 x uitgebreid ontbijt
 • 6 x uitgebreide lunch
 • 7 x biologisch 3 gangen Diner
 • Bio vruchtensap en wijn bij het diner
 • inclusief Koffie en thee
 • Wij werken met lokale producten
 • Beddengoed en handdoeken
 • Groot zwembad
 • 6 hectare tuin
 • Complete begeleiding van een professionele trainer
 • EXTRA een massage om tot rust te komen t.w.v. 60 euro
 • Complete week programma
 • 2 x Persoonlijk gesprek t.w.v. 120 euro
 • transfer van vliegveld t.w.v.150 euro

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis naar deze lokatie of
 • Autoreis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgaven in de vrije tijd

Voorstel vluchten via KLM, Amsterdam-Toulouse

KL1303 aankomst 13:35 uur Toulouse

KL1304 vertrek 14:05 uur Toulouse

5-daagse retraite in Frankrijk.
Hele fijne en leerzame week gehad in Frankrijk onder begeleiding van Angela & Edwin met ondersteuning van hond Kees. Als ondernemer en strever is het heel fijn om te werken met de no-nonsens mentaliteit van hen en hun werk- en levenservaring. Juist in een retraite heb je immers naast het programma van oefeningen veel ruimte voor persoonlijke gesprekken bij een wandeling, aan tafel en het haardvuur.
De meditaties helpen mij om vaker de milde versie van mijzelf te zijn. Als ik minder moet, ben ik ook minder dwingend en oordelend naar mijn omgeving. Zonder ineens soft te worden of aan duidelijkheid inboeten, komt er veel meer ruimte voor balans, compassie, echte aandacht en persoonlijke groei.
Heel erg bedankt en ik kijk uit naar een volgende keer in NL of Frankrijk.
Ik ging er open in. Het was in 1 woord een geweldige ervaring. De rust, de omgeving, de inzichten die mij getoond werden. Angela is zeer betrokken en leidend. De mooie dagjes uit, en ook de eigenaren van Joia zijn zo betrokken en lief. De maaltijden waren heerlijk en zo met liefde bereid. De hele week was liefdevol en ik raak er niet over uitgepraat.

De relaxte en flexibele invulling van de mindfulness week en de uitstapjes. Waarom zou je kiezen hiervoor? Omdat deze week een uitnodiging is om jezelf en je gevoelens echt te ontdekken. Het geeft veel meer diepgang!

EEN OASE VAN RUST TIJDENS DE ANTI-STRESS WEEK

Deze persoonlijke ontwikkeling week is dat wat voor jou?

 • Hoe zou het zijn om hier een week (volpension) te verblijven.
 • Hoe zou het zijn om alle pingeltjes, tv, radio en prikkels even ‘uit‘ te zetten.
 • Hoe zou het zijn om even weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen.
 • Hoe zou het zijn om te genieten van heerlijke gevarieerde gerechten
 • Hoe zou het zijn om een week heerlijk te genieten in een ontspannen ambiance.
 • Hoe zou het zijn om even helemaal te resetten in een prachtig landschap met frisse lucht.
 • Hoe zou het zijn om omringd door fijne mensen, even lekker de tijd nemen voor jezelf.
 • Hoe zou het zijn als je na deze MindFulness week  weer helemaal bent opgeladen.
 • Hoe zou het zijn dat je nieuwe inzichten en frisse inspiratie mee naar huis neemt?
 • Hoe zou het zijn………….

‘Gun je jezelf om deze tijd te nemen om MindFul te genieten?’

Aandacht, Energie opladen en een week in het ‘Nu’ leven.

10 september t/m 17 september 2023 zetten we de klok even stil, kun jij deze ook stil zetten?

Reserveer je plekje voor deze bijzondere Anti-Stress week

Gun jezelf deze tijd voor jezelf, een stukje reflectie en een gezonde dosis ontspanning. Na deze anti-stress week ga je weer helemaal opgeladen, met nieuwe inzichten en frisse energie en inspiratie naar huis.

We kijken er naar uit! Ga je met ons mee?

MindFul Week(end) Frankrijk

  Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat!

Chat openen
Hoi ik ben Angela kan ik je helpen?
Hoi ik ben Angela van MindFulGenieten. Indien je een vraag hebt dan hoor ik het graag via de chat of een email.