Digitaal detoxen?

Ik geef het toe. Ik moet ook eerlijk zijn en toegeven dat ik elke week teveel op mijn schermpje tuur.  De nieuwe instelling op mijn telefoon maakt het me duidelijk, elke week krijg ik een bericht wat de afgelopen week mijn schermtijd was. Maar even een vraagje aan jou, wat is jouw schermtijd per week?

Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat mijn MindFulness trainingen erg goed worden ontvangen en ik steeds drukker ga worden maar de keerzijde is wel dat ik mezelf wel goed mag blijven verzorgen. De balans continue vinden tussen lichaam en geest is iets wat je elke dag bewust bij mag stilstaan.

In mijn drukke leven breng ik flink wat uren door voor een computerscherm. Zoeken naar informatie op het internet, nieuwsberichten schrijven voor de website of sociale media, mijn email bijhouden en voor iedereen een passend antwoord hebben. Je kunt het zo gek niet noemen, of ik maak er wel gebruik van; het internet is een deel van mijn leven geworden en het neemt steeds een groter tijdbeslag in.

Maar in de MindFulness training leer je ook om bewust stil te staan bij hetgeen je doet en dat ga ik de komende weken ook doen. Ik ga detoxen en wel digitaal detoxen van mijn computer en telefoon. Ja gewoon de stekker eruit halen even ontpluggen en niet continue online bezig zijn, ik ga namelijk op vakantie!

Aan de andere kant van de wereld, op 12 uur tijdverschil ga ik mezelf onderdompelen in een offline omgeving, ik ga herinneringen maken voor de toekomst ipv opslaan op een harde schijf. Ik ga zonder TV en radio, zonder kranten en online nieuwsberichten heerlijk genieten van al hetgeen ik tegenkom.

Wellicht heb ik, zoals bij vele vastgeroeste patronen moeite om los te komen van mijn online leven maar ik verwacht dat het me juist de rust zal gaan brengen. Geen prikkels, geen afleiding maar bewust genieten van elke dag zonder te weten wat de dag je gaat brengen. Natuurlijk heb ik vaker digitaal gedetoxed wanneer ik bijvoorbeeld op retraite ben. Wat is het dan heerlijk die rust in mijn hoofd, loslaten van allerlei zaken die best even kunnen wachten en vooral kunnen toegeven aan dat stuk ontspanning wat je nodig hebt om weer balans te krijgen in lichaam en geest.

Mijn batterij gaat weer aan de lading en je zou je eens kunnen afvragen wat jouw lading is op dit moment? Soms verzorgen we onze iphone beter dan dat we onszelf verzorgen, toch? Wanneer je bij een apparaat de batterij moet opladen dan steek je de stekker erin maar bij ons mensen haal je juist de stekker eruit om weer op te laden.

Maar vraag je dagelijks eens af wat jouw energieniveau is en of je even aan de lading moet door te ontspannen.

Durf jij de stekker eruit te trekken?

Angela

Angela

gecertificeerde MindFulness MBSR trainer, gecertificeerde Compassietrainer, gecertificeerde kindertrainer, gecertificeerde wandeltrainer

Maak een afspraak

  • Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat! MindFul internetten is de eerste stap van bewustzijn over privacy! Lees hoe ik hier mee omga privacy-policy

Angela van der Hout
Chat openen
Hoi ik ben Angela kan ik je helpen?
Hoi ik ben Angela van MindFulGenieten. Indien je een vraag hebt dan hoor ik het graag via de chat of een email.