Hoe je energie en motivatie nodig hebt om te slagen

Als je zo succesvol mogelijk wilt zijn, moet je de drive, vastberadenheid en focus hebben om daar te komen. We worden al snel ons (jonge) leven beïnvloed door externe factoren en omgevingsfactoren dat we op deze manier pas echt succesvol kunnen worden. Het begint op school waar je hoge cijfers moet halen om verder te komen en wanneer je verder bent gekomen is dat nog steeds niet ver genoeg en ga je weer verder!

Waar haal je succes uit?

En natuurlijk is er wel een kern van waarheid in het feit dat je energie en motivatie nodig hebt om verder te komen. Kijk eens naar een van ‘s werelds meest succesvolle mensen en je zult zien dat ze bijna bovenmenselijke niveaus van motivatie hebben. Neem als voorbeeld een paar bekende TV persoonlijkheden zoals;

Arnold Schwarzenegger vertelt over het visualiseren van zijn doelen vanaf jonge leeftijd en zelfs het inbreken in de sportschool om te trainen op dagen dat het niet open was.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson post regelmatig op Instagram dat zijn wekker afgaat om 4 uur ‘s ochtends als hij opstaat om te trainen. Geen van deze jongens ooit een dag te hebben waarop ze te moe of niet enthousiast zijn.

Will Smith zegt dat het geheim van zijn succes gewoon bereid is verder en langer te rennen dan alle anderen op de tredmolen van het leven.

Als je de vastberadenheid en de energie hebt, zul je meer uren en meer werk in elke fase van je leven steken. En als je dat doet, zul je er enthousiaster en gelukkiger van worden. Stel je voor dat je thuiskomt van een zware dag op het werk en dat je nog voldoende energie over hebt om te koken,  de afwas te doen, een work-out te doen en dan met je kinderen gaat spelen enz. enz. 

Velen van ons zeggen dat we geen ‘tijd’ hebben om in deze dingen te ondernemen na een dag werken. Maar is dit echt het geval, heb je echt geen tijd of is het waarschijnlijker dat je de energie niet hebt – en daarom zou je kunnen merken dat je gewoon voor de tv neerstort in plaats van iets productiefs te doen.

De vraag is dus: hoe kun je dat aan jezelf veranderen? Hoe kun je de drive krijgen die de energie produceert die je nodig hebt om te doen wat je wilt?

De juiste doelen met Mindfulness bepalen

Eén ding dat je mag gaan doen, is leren om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.  De fout die velen van ons maken, is dat we doelen hebben waar we geen controle over hebben, die te lang duren en te vaag zijn. Als je bijvoorbeeld zegt dat je 3 kilo gewicht per maand wilt verliezen, is het moeilijk om te weten hoeveel je moet trainen of hoe je moet eten. Je kunt het een week rustig aan doen en het volgende week gewoon goedmaken… toch?

Maak in plaats daarvan je doelen veel directer en veel meer binnen jouw controle. In dit geval kan het doel zijn om 4 keer per week te sporten en minder dan 2000 calorieën per dag te eten. Dat zijn precieze doelen die je elke dag kunt proberen te bereiken – er wordt niets aan het toeval of de lange termijn overgelaten. Doelen in het leven hebben is niet slecht behalve wanneer doelen stellen een doel op zichzelf gaat worden. Wanneer je overal controle op wilt uitoefenen om bij die doelen te komen en wanneer we bij het beoogde doel zijn dan kunnen we er niet van genieten omdat het volgende doel zich alweer aandient.

Mindfulness energie en motivatie

In de Mindfulness leer je dat er geen goed of slecht is. Je leert om hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je leert om niet door te draven met het succesvol worden ten koste van je gezondheid. Natuurlijk is het goed om motivatie en vastberaden te zijn maar wanneer je dat oplopen tot een dermate groot “iets” in je leven dat je er niet meer omheen kunt dan kan het tot problemen leiden. Stress omdat je de doelen niet haalt kan omslaan in depressie omdat je iets niet kunt, je bent niet succesvol en je zelfbeeld gaat minder worden.

Stress en vooral chronische stress kan weer omslaan in een complete burn out. Je bent letterlijk opgebrand en hebt totaal geen energie, motivatie en vastberadenheid meer om de simpelste dingen van je dagelijkse leven te doen.

Ik gun je een ander leven met meer mindfulness zodat je helder in beeld gaat krijgen wat jij echt wilt doen in je leven. Denk niet dat we nog genoeg tijd hebben, want dat weten we niet. Elke dag kun je een keuze maken om zelf te veranderen, pak die kans en ga met je zelf aan de slag.

Ben je nog niet overtuigd over wat MindFulness kan betekenen voor jou?

Check onze referentie en verhalen van andere deelnemers aan de Mindfulness

Kijk in onze agenda voor mijn volgende Mindfulness korte en lange trainingen.

Kijk of je voor een Mindfulness vergoeding in aanmerking komt bij de zorgverzekeraar