Online MindFul Genieten koffietijd

Kies een rustige plek

Kies een vaste plek waar je rustig kan zitten en laat je huisgenoten/ gezinsgenoten weten dat je even niet gestoord wilt worden. Geluiden kunnen de concentratie en daarbij de meditatieve inzichten sneller verstoren. Toch zal je merken dat geluiden en andere invloeden van buiten steeds minder verstorend werken op je geest naarmate je meer ervaring opdoet.

Doe het samen met je partner

Wanneer je beide wilt ervaren wat een meditatie met je kan doen en je hebt beide zin en tijd, wees dan welkom. Zoek een plekje voor de camera en doe gezellig mee.

Het is geen wedstrijd

Het hoeft niet gelijk te werken. Het hoeft niet gelijk goed te zijn of fout. Het is zoals het is, dus is je verbinding minder, geen probleem. Doe gewoon mee en neem op wat je kunt opnemen.

De tijden staan in de agenda. De koffietijd sessies beginnen we om 10 uur en duren 30-45 minuten. Dit is afhankelijk of er nog veel gevraagd of gedeeld gaat worden. Je kunt altijd eerder stoppen met het volgen van de live online sessie.

Op dit moment gaan we starten met een wekelijkse woensdagochtend koffietijd sessie met een meditatie. Daarnaast gaan we ook starten met onze opfrisavond maar dan online op de maandagavond.

Je kunt er zelf voor kiezen om de camera op je eigen apparaat in- of uit te schakelen. Dit kan ook met het geluid.

Wij nemen alle online sessies op om later te delen met jullie. Op deze opname staat alleen de spreker op, in dit geval Angela. Alle anderen beelden en of gesprekken worden niet opgenomen.

Jazeker is dit mogelijk. Op dit zullen wij deze content gratis aanbieden op een afgesloten website pagina. Deze pagina voorzien wij van een wachtwoord en hier kun je net zo vaak alles terugluisteren of terugkijken.

De bedoeling is dat iedereen op “mute” staat en alleen de microfoon openzet wanneer er wat wordt gevraagd te delen of te vertellen. Het uitzetten van een ieders microfoon dient ervoor om geen onnodige ruis geluiden te hebben.

Je kunt de koffietijd online sessies volgen met de volgende apparaten:

  1. een laptop of pc
  2. een tablet
  3. een mobiele telefoon

Vereisten zijn wel dat je een camera en microfoon hebt, dit zit in de meeste computers en tablets standaard en sowieso in elke smartphone. Je kunt de app gebruiken van Google meet en deze downloaden in de Android of Apple store.

Je ontvangt van ons een link of je klikt op deze website op de link van de desbetreffende dag en tijd en je kunt op die manier eenvoudig deelnemen.

Wanneer je binnenkomt in ons online klaslokaal dan zie je verschillende beelden van andere deelnemers en natuurlijk van de organisator, Angela. Wanneer je met de muis over je “eigen gezicht” gaat dan zie je een microfoon symbool die je op mute kunt zetten, nu is je spreekverbinding uitgezet.

Ook kun je de webcam/camera uitzetten zodat ik en anderen je niet kunnen zien. Leuker is deze aan te houden zodat we echt een online beleving hebben wie er allemaal aanwezig is.

Tijdens de sessie vraag ik iedereen de microfoon uit te zetten of ik doe dit. Ik doe dit om extra geluid en ruis/echo te voorkomen tijden de meditaties. Na de meditaties vraag ik of iemand wat wil delen over de ervaringen en dan kun je de microfoon aanzetten en wat vertellen.

Komende online koffietijd meetings

Tijdens deze gekke tijden met het Corona virus gaan we online elke woensdagochtend een koffietijd sessie doen. Even 30-45 minuten een meditatie of een yoga nidra doen.

Dit is je trainer

Angela

Angela

Gecertificeerde MindFulness MBSR, Compassie en kindertrainer

Chat openen
Hoi ik ben Angela kan ik je helpen?
Hoi ik ben Angela van MindFulGenieten. Indien je een vraag hebt dan hoor ik het graag via de chat of een email.