MindFulness wandelen

MindFulness wandelen

MindFulness wandelen klinkt wellicht vreemd in de oren maar is een zeer rustgevende manier om MindFul te genieten. Al lopend en wandelend  je hectische leven loslaten door stil te staan bij je omgeving en jezelf.

Tegenwoordig is Mindfulness erg modern en je hoort er veel van, het lijkt wel of iedereen eraan doet. Er zijn erg veel aanbieders van diverse MindFulness trainingen maar bij Mindfulness wandelen wordt de MBSR ofwel 8-weekse MindFulness training aangeboden door een gecertificeerde trainer.

Naast de Mindfulness training die vaak wordt toegepast binnenshuis is er ook de mogelijkheid om MindFul te gaan wandelen, lekker de natuur in alleen of met kleine groepjes.

Wanneer je wilt starten met verandering dan is dit de manier om bij jezelf te beginnen. Neem de natuur en de seizoenen eens als voorbeeld voor je eigen doen en laten. Leer van de natuur en lees verder…..

Mindfulness wandelen in de natuur!

Voordelen van Mindfulness wandelen

 • Minder stress in je dagelijks leven door MindFulness wandelen
 • Anders omgaan met stressvolle situaties
 • Leer van de natuur om patronen te dooorbreken
 • MindFulness maakt dat je je gelukkiger gaat voelen!
 • Kleine dingen bewust opmerken tijdens de Mindfulness wandeling

Bekijk de Mindfulness training trainingsdagen > Bekijk de Mindfulness trainingen>

MindFulness wandelen is het wat voor je?

Deze mindfulness wandeling is geschikt voor alle leeftijden. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent alle oefeningen gebeuren zonder kracht en worden uitgevoerd op je eigen tempo.
Iedereen heeft baat bij meer bewustzijn in het leven bij mindfulness en je zou het eigenlijk 1 keer in je leven gedaan moeten hebben.

Wanneer je echt stappen wilt zetten, figuurlijk en letterlijk is een MindFulness wandeling wellicht de oplossing van jouw vragen. Sta je voor belangrijke keuzes in je leven dan kan een MindFulness wandeling je wellicht de rust en bewustzijn geven om na te denken over de stappen die je kunt gaan volgen.

MindFulness wandeling-MindFulGenieten

Tijdens de MindFulness wandeling kunnen de volgende thema’s naar voren komen;

 • je staat aan de vooravond om keuzes te maken,
 • je zoekt balans van lichaam en geest en je omgeving,
 • je wilt anders omgaan met emoties en je zelfvertrouwen vergroten.
 • En je wilt graag bewust weer grip krijgen op je leven en je omgeving.

Door wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat mindfulness je leven gaat veranderen. Je gaat anders kijken naar je omgeving en de dingen die je opmerkt. Je gaat meer bewust door het leven!

MindFulness wandeling leren van de natuur ?

Tijdens de mindfulness wandeling training leer je door te doen en te observeren en dit op een bewuste manier! De wandelingen duren 1 uur en samen met mij worden er oefeningen gedaan,  Alles gaat op rustig tempo en de oefeningen zijn voor alle leeftijden te volgen.

Wanneer je bewust naar de seizoenen gaat kijken en wat de natuur ermee doet dan kun je wellicht overeenkomsten zien met je eigen leven of je eigen patronen. Van de jaargetijden en de wisselingen van de seizoenen leer je dat ook het leven steeds weer opnieuw begint.

In de Lente zie je dat er nieuwe plannen of een nieuwe start gemaakt kan worden waarna in de Zomer er volop actie en groei is van de gemaakte plannen en in de Herfst is het tijd om te oogsten of wellicht om los te laten en bewust kijken wat het je heeft gebracht. De Winter is dan de tijd om te rusten en bewust achterom te kijken wat je geleerd hebt en hoe je dit in de toekomst anders zou kunnen doen.

Mindfulness is geen trucje wat je leert maar echt een training, je leert door te doen en op die manier train je de vaardigheden die we allemaal in huis hebben maar niet altijd even goed kunnen gebruiken.

Trainers ervaring

 • 6 jaar Mens en Intuitie
 • 156 mensen die ik mocht helpen
 • 45 bijeenkomsten en workshops gevolgd
 • 8 weken is er nodig voor de verandering!

Beoordelingen

 • Maandag- Vrijdag 10:00 - 17:00
 • Buntwal 9
  3864MX Nijkerkerveen

Maak een afspraak

 • Wij houden ook niet van spam dus je kunt het altijd weer uitzetten! Je weet natuurlijk dat deze gegevens alleen voor het doel van MindFulness worden opgeslagen en bewaard. Niets zal aan derden ter beschikking worden gesteld. MindFul Genieten is een beveiligde website met certificaat! MindFul internetten is de eerste stap van bewustzijn over privacy! Lees hoe ik hier mee omga privacy-policy Deze aanmelding is pas definitief wanneer je de door mij gestuurde email eerst bevestigd.