Dromen als een kind, doen we dat nog steeds? Of is ons dromen veranderd in een continue zucht naar iets wat we willen maar niet krijgen en daardoor stress gaat opleveren i.p.v. plezier! Als kind kun je nog onbevangen kijken naar de wereld, alles is nieuw en je hebt geen beperkingen. Je bent op een continue ontdekkingsreis en je leert elke dag weer wat anders.

In mijn mindfulness trainingen komt dit onderwerp ook vaak voor. Deelnemers vinden het vaak moeilijk om uit hun aangeleerde patronen te stappen zeker wanneer ze er achter komen dat juist deze patronen voor stress en andere problemen zorgen. Ik vraag wel eens “waar droomde je van als kind” en  “heb je deze dromen ook laten uitkomen of ben je ernaar gaan leven”.

Leef jij je eigen leven?

Twee simpele vragen waar vaak antwoorden met veel emoties loskomen want wie leeft nu naar zijn “kinds” dromen, wie doet nu datgene wat je echt wilt doen i.p.v. wat je omgeving verwacht te doen. En elk jaar zo rond het einde van het jaar beloof je jezelf om het echt anders te gaan doen, op de laatste avond van het jaar nemen we ons stelselmatig voor om te veranderen. Herken je dat ook?

Maar dan begint januari en dan beginnen de smoezen en de drang om toch weer langs de wegen van “oude patronen” te lopen en al snel ben je de goede voornemens kwijt en ben je weer bezig om de waan van elke dag te weerstaan.

  • Hoe kun je nu wel gaan veranderen?
  • Hoe kun je nu echt stappen maken zoals jezelf wilt?
  • Hoe kun je weer dromen als een kind en genieten?

Veranderen door Mindfulness

Veranderingen zijn echt meetbaar en herkenbaar na en tijdens de MindFulness training. Ik zie dat sowieso na afloop van mijn trainingen, of dit nu een fysieke (live) training is of een online (live) training is dat mensen echt gaan veranderen en hoe komt dat nu dat ik dat zo stellig kan zeggen. Alle deelnemers van de mindfulness training krijgen gereedschappen, krijgen handvatten om verder in hun leven daar waar nodig is toe te passen. Niet alleen maar aanhoren je moet dit, je moet dat. Nee juist het moeten mag eraf gehaald worden;

  • Je krijgt praktische hulp bij de thema’s waar je vastloopt.
  • Je gaat inzien waarom het niet zo goed ging
  • Je gaat zie hoe jezelf alleen maar kunt veranderen
  • Je gaat beter slapen
  • Je gaat minder stress krijgen
  • Je zal zien dat een paar minuten per dag al voldoende is om in de flow te blijven
  • Ja gaat inzien dat mindfulness op jet juiste moment in je leven komt

Ja allemaal leuk maar ik hoor je zeggen “wat heeft dat met dromen als een kind te maken”? Niets en alles kan ik je vertellen. Doordat je minder stress hebt, beter hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden, ziet dat het leven meer is dan alleen maar werken en leven wat anderen willen dat er dus ook ruimte in je hoofd komt om te genieten, om te dromen en wellicht je dromen die je koestert voor lange tijd uit laten komen.

Ik wens je veel gezondheid toe en dat je meer mag gaan dromen als een kind.

PS. En mocht je nog iets willen gaan veranderen dan zijn de volgende trainingen hiervoor uitermate geschikt.

Ben je nog niet overtuigd over wat MindFulness kan betekenen voor jou?

Check onze referentie en verhalen van andere deelnemers aan de Mindfulness

Kijk in onze agenda voor mijn volgende Mindfulness korte en lange trainingen.

Kijk of je voor een Mindfulness vergoeding in aanmerking komt bij de zorgverzekeraar