Ik heb een error

Je zit lekker te werken met je laptop voor je. Opeens doet er niets meer, je hebt een error en alles bevriest. Je klikt op elke knop, probeert van alles en nog wat maar alles blijft muurvast zitten. Je maakt je al gek in je hoofd dat hetgeen waaraan je werkte verdwenen zal zijn en dat je opnieuw moet beginnen. Nee toch…………stress!

Ik heb een error!

Nu is het bovenstaande voorbeeld iets wat de meeste mensen wel eens hebben meegemaakt in hun leven. Een pc of laptop die vastloopt, een telefoon die niet meer vooruit wil, allerlei apparaten die muurvast zitten en niet meer bewegen. Je hebt een error in een apparaat en dat dient verholpen te worden. Vaak is een “Control Alt Delete” of een andere toetscombinatie voldoende om de boel weer in gang te zetten maar wat gebeurt er nu wanneer je zelf een error hebt?

Een error in je leven

Wanneer we deze metafoor eens doortrekken naar je dagelijkse leven en je komt erachter dat je zelf een error hebt. Je bent vastgelopen, je ziet het even niet meer zitten, je bevriest en kunt niet meer in de goede richting bewegen en het ergste is dat er geen toetscombinatie is om alles op gang te zetten. Er zit geen aan/uit knop die je 5 seconden ingedrukt moet houden. Er is zelfs geen gebruiksaanwijzing te vinden wat je moet doen omdat het over jouw leven gaat, jouw invulling van je leven om specifieker te zijn.

Een vastloper hebben in je dagelijkse leven kan de boel aardig frustreren, kunnen relaties onder druk komen te staan en uiteindelijk zul je meer en meer stress gaan krijgen waardoor het niet meer gezond blijft.

Is Mindfulness een Control Alt Delete?

We moeten natuurlijk niet gaan overdrijven dat MindFulness voor alle problemen een oplossing is maar ik kan je wel vertellen dat het voor erg veel problemen een eye opener van jewelste is. Je gaat zoveel meer zien en met name ervaren en voelen dat je meer en meer gaat inzien dat jij de sleutel bent om je probleem op te lossen.

Jij bent degene die de verandering in gang kan zetten, jij bent degene die jouw eigen gebruiksaanwijzing mag schrijven. Jij bent degene die de error kan verhelpen door mindful naar je leven en je omgeving te kijken.

Wij zijn geen machines die 24/7 door kunnen gaan. Wij hebben ook grenzen alleen bepaal je ze ook? Of doe je er nog een schepje bij, kom op niet zo kinderachtig even doorgaan! Herken jij jezelf hierin en kun je wellicht schoorvoetend oh’s en ah’s geven dan is het niet te laat om te gaan veranderen.

Ben je nog niet overtuigd over wat MindFulness kan betekenen voor jou?

Check onze referentie en verhalen van andere deelnemers aan de Mindfulness

Kijk in onze agenda voor mijn volgende Mindfulness korte en lange trainingen.

Kijk of je voor een Mindfulness vergoeding in aanmerking komt bij de zorgverzekeraar