,

Psychisch lijden in ons denkpatroon

wij-lijden-vaker-in-onze-verbeelding-dan-in-werkelijkheid

Psychisch lijden in ons denkpatroon kun je aanpakken met Mindfulness. Met een mindfulness training kun je pieker gedachten over het verleden of juist over de toekomst bewuster gaan herkennen.

Door dat je deze pieker gedachten bewuster gaat herkennen kun je zelf de keuze maken of je je leven hierdoor laat beinvloeden en blijven lijden in onze gedachten in plaats van dat deze gedachten ook zich in werkelijkheid afspelen.

Mindfulness geeft handvatten om meer in het “hier en nu” te leven en zich niet door allerlei gedachten te laten beinvloeden in hun leven. Vaak wordt je zo in beslag genomen door allerlei gedachten die bij je opkomen dat je vergeet te leven en te genieten van de dingen om je heen.

Mindfulness is geschikt en geeft je houvast bij;

  • piekeren
  • depressie
  • angsten

Welk denkpatroon helpt je niet?

Je loopt op straat en aan de overkant kom je een bekende tegen. Je steekt je hand op en roept wat naar deze bekende maar deze groet word niet beantwoord, geen reactie!
Gelijk komen er gedachten bij je op zoals;
  • waarom groet zij/hij me niet?
  • vinden ze me niet aardig?
  • heb ik soms wat gedaan?

De hele dag kan dit voorval je gedachten gaan beinvloeden maar tevens je dagelijkse patronen kunnen hieronder gaan lijden. Met Mindfulness kun je deze gedachten eens nauwkeurig onderzoeken.

Hoe neem ik mijn gedachten waar?

Ik vraag tijdens de Mindfulness training om eens naar je eigen gedachten te kijken, waarom denk je zo? Je eigen waarneming maakt dat je de gehele dag piekert. Wat gebeurt er met deze waarneming en waar voel je het in je lichaam, zo maar een aantal vragen en oefeningen om bewust met je denkpatronen om te gaan.

Ben je ook benieuwd wat Mindfulness voor jou kan betekenen? Neem eens contact op voor een gesprek of maak een afspraak voor de komende trainingen in januari. Ik start vanaf maandag 16 januari weer met drie nieuwe trainingen.

Ben je geen groepsmens dan heb ik ook de mogelijkheid om individuele mindfulness trainingen te volgen.